avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Investire cu formula executorie
Discuție deschisă în Executare silită

Investire cu formula executorie

Investirea hotararilor cu formula executorie se face de prima instanta.
In acest scop se formuleaza o cerere de investire cu formula executorie, catre prima instanta care a pronunta hotararea si care verifica daca aceasta este definitiva si daca indeplineste cerintele legale de forma pentru o hotarare judecatoreasca.
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2010
uzoni istvan, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters7431 , utilizator 22:59, 18 Octombrie 2010
:))))....Da, m-am confruntat si eu cu speta asta.Eu am urmat procedura legala si in consecinta, Tribunalul a declinat in competenta Judecatoriei.
Dar in nici un caz la Judecatoria Brasov.
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2010
ContSters7431, utilizator
bighiu77 a scris:

:))))....Da, m-am confruntat si eu cu speta asta.Eu am urmat procedura legala si in consecinta, Tribunalul a declinat in competenta Judecatoriei.
Dar in nici un caz la Judecatoria Brasov.

Multumesc,
Nu stiu daca intereseaza, instanta de fond este Tribunalul Suceava - cauza fiind litigiu privind functionarii publici ....
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2010
uzoni istvan, utilizator
Aha....deci nu s-a judecat in recurs. Competenta este a Tribunalului Suceava, dar nu bag mana in foc ca n-o sa decline in favoarea Judecatoriei Suceava. Depinde de judecator.
bighiu77 a scris:

Aha....deci nu s-a judecat in recurs. Competenta este a Tribunalului Sibiu, dar nu bag mana in foc ca n-o sa decline in favoarea Judecatoriei Suceava. Depinde de judecator.

Inteleg dar poate sa decline in fav. Judecatoriei B. ?
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2010
uzoni istvan, utilizator
Nu. In nici un caz. La fel si cererea de executare silita se face la Judecatoria din raza teritoriala a domiciliului paratului.

Alte discuții în legătură

Nelamurire privindcompetentanta instantei - speta etta etta Am o problema si nu stiu exact cum sa procedez. Am formulat cerere de chemare in judecata impotriva unui debitor in data de 12.02.2008 in temeiul art.51 ... (vezi toată discuția)
Bo - investire, judercatoria competenta a investit titlul cu formula executorie ancut75 ancut75 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Banca a obtinut investirea cu formula executorie a BO in anul 2010. Azi in proces , presedintele m-a pus sa alfu care ... (vezi toată discuția)
Declinare competenta, intampinare pentru noua instanta SIE SIE Judecatoria si-a declinat competenta si a inaintat actiunea la tribunal, care-mi solicita actiune de intampinare pentru noua instanta. Cum formulez aceasta ... (vezi toată discuția)