avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Declinare competenta, intampinare pentru noua instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Declinare competenta, intampinare pentru noua instanta

Judecatoria si-a declinat competenta si a inaintat actiunea la tribunal, care-mi solicita actiune de intampinare pentru noua instanta. Cum formulez aceasta noua actiune functie de cpc? O zi buna.
Cel mai recent răspuns: SIE , utilizator 19:32, 19 Iunie 2013
Ca si-a declinat competenta inseamna ca aceeasi cerere de judecata se judeca de o alta instanta. Intampinarea se formuleaza de catre parat si contine mijloacele de aparare ale acestuia: exceptii sau aparari de fond, propunere de probe in aparare.
Instanta solicita:veti motiva in fapt cerererea in raport cu temeiul juridic invocat si cererea in pretentii banesti pentru daune materiale si morale sub sanctiunea art. 155 indice 1 C.P.C. pentru restituirea unui teren si imobile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Introducerea apelului de către pârâți! Lixu Lixu Buna seara ,va rog sa ma lamuriti cu privire la declararea apelului , intr-un dosar civil cu mai multi paratii ,in dosar sant 4 paratii dar doar trei ... (vezi toată discuția)
Divort acasa.v acasa.v buna ziua am si eu o intrebare daca se poate, sotia a introdus actiunea de divort am gasit citatia in posta desi pe citatie scrie recomandat eu n-am semnat ... (vezi toată discuția)
Respingere plata reparării pagubei produse? Narcisa_ Narcisa_ Am depus o petitie la o functionara de la o institutie publica la care nu am primit răspuns in termen de 30 de zile. Dupa ce au trecut cele 30 de zile, m-am ... (vezi toată discuția)