avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Daca un client nu mai plateste tamplaria montata de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Daca un client nu mai plateste tamplaria montata de noi?

Destul de des se intampla sa avem clienti care nu mai achita restul de plata,imediat ce i s-au livrat bunurile cerute printr-un contract(in acest caz tamplarie pvc/aluminiu).Pana acum nu s-a facut nimic deoarece sumele erau mai mici si nu am vrut sa cheltuim multi bani pe procese fara sfarsit! Dar chiar nu se poate face nimic pentru a recupera acesti bani? Nu se pot gasi solutii mai rapide si mai necostisitoare pentru noi? Va rog ajutati-ma deoarece in aceste timpuri aceste restante ne pot pune in genunchi!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:15, 21 Octombrie 2010
In primul rand trebuie vazut daca au fost respectate de catre dvs , intocmai , cerintele contractuale (termene , elemente de calitate , etc).
In situatia in care , din partea dvs , contractul a decurs conform obligatiilor stipulate achitandu-va integral de obligatii pana la sfarsitul termenului prevazut in contract , va trebui sa incercati o conciliere cu clientul .
Aceasta conciliere este obligatorie ca pas intermediar legal in vederea solutionarii diferendului. Concilierea poate fi facuta prntr-un document prin care clientul , prin semnatura si stampila sa , sa confirme debitul restant pe care il are.(Se poate face prin deplasare personala la sediul acestuia sau prin expedire postala cu confirmare de primire) Ulterior consumarii acestui fapt , se poate demara actiunea judecatoreasca dar numai dupa somarea clientului in vederea efectuarii platii(in situatia in care acesta nu da semne ca intentioneaza sa achite) , prin intermediul unui executor judecatoresc. Este esential pentru dvs sa aveti contractul semnat si stampilat in original , precum si factura emisa stampilata , semnata si completata corespunzator , in toate campurile prevazute de lege. Altfel riscati sa nu va puteti recupera banii.
Am avut aceeasi problema cu clientii mei, au incheiat contracte de telefonie mobila, au luat telefon gratuit, dar facturile au uitat sa le mai plateasca.Desi am avut un contract editat de un jurist (intre firma mea si client) si am urmat procedurile legale ptr recuperarea banilor(notificari, somatii , dat in judecata) rezultatul a fost:cheltuiala in plus ptr avocati , cheltuieli postale ...si firma mea in faliment , si datorii de recuperat 200.000 ron.
Asta-i romanul , da teapa cat poate , dar ajungem si noi cei care vrem sa fim corecti cu datorii la altii , la stat ...adica in aceeasi oala- niste tepari.
Daca imi zice cineva ca pot recupera macar jumate din suma ii dau si lui 50%.
Monica Lucanu, in cazul dvs. cred ca este cam greu...

In cazul cu termopanele, daca s-au respectat conditiile standard, va trebui sa ii dati in judecata.Nu cred ca aveti alta varianta.
Vor plati cheltuieli de judecata si onorariul avocatului daca nu se conformeaza contractului.
Vedeti insa cum platiti avocatul intrucat este posibil sa va achite banii pana la primul termen de judecata.
Ar fi indicat sa le faceti o somatie prin avocat mai inainte de a deschide procesul.

avocat Claudiu Lascoschi
in cazul nostru clientul nici nu a fost prezent cand s-au finalizat de montat termopanele, deci nu a putut semna procesul verbal de receptie a marfii,iar de atunci nu mai raspunde la telefon. Credeti ca ar trebui sa ii trimit (prin intermediul unui avocat) o somatie de plata ceva? Va multumesc pentru raspunsuri!!
Da.
Si pentru a va costa mai putin avocatul faceti somatii si pentru toti ceilalti.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat sau notar ContSters83715 ContSters83715 e nevoie de avocat ( cu incheiere de data certa - tranzactie ) sau de notar ? pentru a stinge un conflict referitor la disconfort fonic intre o discoteca si ... (vezi toată discuția)
Restanta servicii telefonie mobila/somatie societate recuperari creante eneyonut eneyonut Buna dimineata, Am o mica problema cu o factura [ furnizor]In luna Martie 2011 mi sa terminat perioada contractuala cu [furnizorul]. Mi-am facut cerere de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ... va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat ! liv.savu liv.savu :( Sunt administrator la o firma si am probleme cu o clienta prost platnica .... mai exact este vorba de o individa care are un magazin si careia i-am vandut ... (vezi toată discuția)