avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restanta servicii telefonie mobila/somatie societate ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restanta servicii telefonie mobila/somatie societate recuperari creante

Buna dimineata,

Am o mica problema cu o factura [ furnizor]In luna Martie 2011 mi sa terminat perioada contractuala cu [furnizorul]. Mi-am facut cerere de portare la un alt operator in aceeasi luna. Perioada de portare a concis cu perioada de emitere a facturii din partea [furnizorului] de care sincer am uitat ca mai trebuie platita. Pe 14 Iulie primesc telefon din partea unui reprezentant sa imi spuna ca am o restanta de ~100ron pentru luna Aprilie. Ok, in aceeasi zi am mers la ei si am platit-o. Angajatul lor imi spune " gata ne-am incheiat socotelile ". In seara aceasta gasesc in cutia postala o somatie emisa pe data de 14 Iulie ( aceeasi zi in care am primit telefon si am platit restanta ) din partea [ recuperator] in numele [furnizorului]cum ca am de plata ~200 ron. 100 ron restanta + 100 ron penalizari ( 1%/ zi - 100 zile ). Eu in cele trei luni nu am primit nici un telefon sa mi se spuna de restanta. Doar in luna Martie un e-mail in care eram instiintat ca sa eliberat factura dar contul de ( webcare ?! ) era sters si am crezut ca oricum factura este platita. Acum primesc direct somatie. Suma este mica, dar cu ce drept imi cere mie [recuperatorul] 100ron penalizari in conditiile in care eu am platit restanta catre orange imediat ce m-au instiintat de ea si in plus eu procedura de portare am facut-o dupa expirarea contractului ?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 13:05, 26 Iulie 2011
Cu siguranta acest [recuperator] este o firma care se ocupa cu recuperari de creante si catre care au cesionat [furnizor]acea creanta, care de fapt s-a stins prin plata pe care ati facut-o dvs. Am mai intalnit cazuri in care oamenii erau somati de diferite firme pentru datorii catre companiile de telefonie mobila. Aceste somatii sunt nelegale insa. Daca ati achitat acea datorie, si aveti chitanta doveditoare nu aveti de ce sa va ingrijorati si sa va speriati de somatiile trimise. In lipsa unui titlu executoriu nu va pot face nimic, nu va pot executa silit si oricum, datoria dvs. s-a stins prin plata. Ceea ce se incearca cu aceste somatii este intimidarea oamenilor, care lipsiti de cunostinte juridice, nu stiu ca nu li se poate face nimic in lipsa unui titlu executoriu. Nu luati in seama aceste somatii, si pastrati chitanta cu care ati achitat acea restanta.
Avocat Alina Borza, Oradea
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
Buna seara dna Avocat,

Multumesc pentru raspuns. Astazi am sunat la [recuperator] doamna reprezentant spunandu-mi ca sunt nevoit sa platesc penalizarile de 100ron de urgenta la sediul [furnizor] sau prin transfer bancar, pentru ca asa este stipulat in contractul meu cu [furnozor] ( 1% penalizari pe zi ). Sa merg intr-un Shop si sigur o sa apar cu acea restanta. Am mers, si bineinteles ca la ei nu apar cu acea restanta. Eu mi-am incheiat socotelile cu [furnizor] cel putin la prima vedere. Reprezentantul [furnizorului] mi-a spus ca eu platind datoria catre ei, nu trebuie sa mai platesc acele penalizari inscrise in somatie din partea [recuperatorului]. Apoi am sunat la [furnizor ]la departamentul de plati si da, eu cu [furnizor] mi-am incheiat socotelile dar pentru ca am intarziat mai mult de 90 zile cu plata, am fost transferat catre o agentie de recuperare carora trebuie sa le dau si lor 100ron. Domnul de la call center mi-a spus ca " ei incearca sa recupereze banii acum de la dumneavoastra cum pot "
Am sunat la [ recuperator] dar toti reprezentantii erau ocupati, au spus ca revin ei cu telefon dar nu au mai revenit. Pe somatie scrie ca pana pe data de 27 Iulie trebuie achitata suma de ~200 ron. Eu cum am achitat partea [furnizor] a mai ramas sa platesc spre [recuperator]. Daca nu o platesc pana atunci, ce urmeaza ?

Multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra.
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
Daca nu platiti, nu vi se va intampla nimic. Dupa cum am spus acea somatie pe care ei v-au trimis-o nu are nicio valoare daca nu au impotriva dvs si un titlu executoriu. Eu spun ca nu ar trebui sa mai dati telefoane si sa va preocupati de aceasta chestiune, ceea ce fac ei este doar o intimidare. Daca ati achitat debitul catre [furnizor], si ati stabilit cu ei ca nu mai exista nicio datorie atunci fiti linistit. Nu mai raspundeti acelor amenintari din partea recuperatorului de creante.
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debit principal 0, penalizãri fãrã facturã, amenințat cu executare silitã. morgan morgan Bună ziua!. Doresc, dacă se poate, puțin ajutor în a clarifica situația în care mă aflu. În luna decembrie 2012 mi se reziliază contractul de ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante tatu-bianca tatu-bianca buna ziua! am si eu o problema. in mai 2008 am facut un contract cu o comp. de telef.mobila,pe numele meu,eu pe atunci eram eleva(am dat contractul de casa a ... (vezi toată discuția)
Sfat firma recuperare creante onuflorin1987 onuflorin1987 In urma unor presiuni facute de Top Factoring,si primirea unei somatii de executare silita in privinta unei facturi restante Cosmote (600 lei factura+4000 lei ... (vezi toată discuția)