avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Debit principal 0, penalizãri fãrã facturã, ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Debit principal 0, penalizãri fãrã facturã, amenințat cu executare silitã.

Bună ziua!. Doresc, dacă se poate, puțin ajutor în a clarifica situația în care mă aflu. În luna decembrie 2012 mi se reziliază contractul de închiriere a unui spațiu comercial, pe care societatea mea îl avea cu altă societate comercială. Datorită unor dificultăți financiare, nu am mai putut achita chiria la timp, cumulând o chirie restantă în valoare de 23.692 lei. Pe 27 decembrie am fost somat să părăsesc spațiul și să aștept acasă decizia direcțiunii. În ianuarie 2013, am primit un plic ce conținea rezilierea contractului, valoarea facturilor restante și o invitație la conciliere în luna februarie 2013. La conciliere mi sa comunicat că trebuie să achit debitul plus daune de interese (6 chirii). La opoziția mea, la aceste pretenții, au cerut debitul și o parte din daune. Pe 31 martie 2013, termin de achitat suma de 25.750 lei, diferența reprezentând o fracție de chirie pe ianuarie 2013, pe care eu am considerato daune.
Pe 1 august 2013, primesc o notificare de la o companie de recuperare a creanțelor, care mă informează că mai am o datorie de 20.879 lei, reprezentând penalizări. Sunt informat că această creanță se compune din : 0 Ron Debit principal; Taxe reziliere 0 Ron și Penalizări 20.879,12 Ron, pe care trebuie să-i achit în 5 zile. Mai sunt informat că sumele sunt conform facturilor menționate pe verso. Pe verso văd Factura nr.0(zero) din data de 17/07/2013 cu suma 0(zero). Dacă suma la Factura nr.0(zero) este 0(zero), de unde apare suma de 20.879,12 Ron?. Aici poate mă ajutați să înțeleg.
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 20:54, 2 August 2013
recuperarile de creante sunt fix 0 barat. asta nu e executare silita, nu va panicati. executarea silita se face de un executor judecatoresc, nu se recuperatorii aia care streseaza oamenii cu telefoane si ii terorizeaza cu notificari prin posta. astia merg pe intimidare.
pentru orice "penalitati" trebuie sa va dea cineva in judecata, un contract de locatiune e titlu executoriu daca e autentificat la notar sau inregistrat la finante, insa numai pt plata chiriei, nu si pentru alte daune (asa zise codu' civil).
trebuie sa va dea in judecata, nu e asa oricum.
ce fel de penalitati se prevad in contract?
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
Mihaela Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi restante si penalitati laidydy laidydy Buna seara Am avut un SRL (regim de Bar)deschis in 2005,si in data de 01.06.2007 din motive financiare l am inchis in regim derogatoriu ca apoi sa l inchid ... (vezi toată discuția)
Litigiu contract abonament telefonie mobila Georged89 Georged89 Buna ziua, Am urmatoarea problema : Am incheiat un abonament de telefonie mobila cu un operator de telefonie mobila in data de 13.09.2013 pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Datorie telefonie mobila preluata de societate recuperari creante cimpan irina cimpan irina Buna ziua, Am avut un contract la Orange Romania, iar din probleme financiare din luna aprilie nu am mai reusit sa-mi achit facturile. Am primit de la ... (vezi toată discuția)