Buna seara
Am avut un SRL (regim de Bar)deschis in 2005,si in data de 01.06.2007 din motive financiare l am inchis in regim derogatoriu ca apoi sa l inchid definitiv.
La momentul inchiderii am avut cateva facturi restante la anumiti furnizori de marfa.Am achitat o mare parte din ele ulterior ,ramanand sa mai achit la un furnizor o factura de 130 RON.In data de 02.03.2009 am primit acasa o instiintare de plata de la furnizorul respectiv in care mi se spune ca sunt obligata sa platesc suma reprezentand facturile plus penalitati in val de 800 RON .Am mers la banca ,am platit suma (130 ron)reprezentand facturile,si apoi am mers la sediul firmei in vederea solutionarii concilierii problemei.Cei de acolo au refuzat categoric sa discutam ,spunandu ne ca trebuie sa platim integral suma ,adica 130ron +penalitatile in val de 800ron,astfel ma dau in judecata.Intrebarea mea este : daca am platit factura si nu am platit penalitatile m ar putea castiga in justitie?Mentionez ca factura a fost semnata (de primire)de catre vanzatoare ,care nu avea imputerinicire si pe fata facturii nu se specifica obligatia mea la plata unor penalitati sau ca ar exista pe verso instiintarea de plata a unor penalitati care ar intra in vigoare in momentul semnarii de primire a facturii.Va rog sa mi raspunde ti ........ Va multumesc anticipat
daca nu ati incheiat contract sau pe factura nu exista o astfel de clauza penala, nu trebuie sa va faceti griji. este inadmisibil a solicita ceva ce nu ai dreptul
Ati putea fi obligata la plata acelor penalizari doar in situatia in care ati avut contract incheiatt cu acel furnizor si in care se prevedea o astfel de obligatie cu efectuarea calculului penalizarilor chiar daca depaseste debitul propriu-zis.
Daca nu exista contract si nici pe factura nu exista o precizare in acest sens, acceptata de dvs., se va putea solicita doar acordarea dobanzii legale, nimic in plus.
Pastrati dovada ca ati achitat debitul de 130 lei.