avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... datoriile catre furnizori
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

datoriile catre furnizori

Buna ziua
Am avut un SRL deschis in 2005 si l am inchis in 06.07 ,in regim derogatoriu pe 3 ani.In urma inchiderii firmei am avut o restanta de plata la un distribuitor de aproximativ 130 lei ,factura de care nu am stiut ca nu este platita si acum am primit acasa o adresa prin care ma instiinteaza ca treb sa platesc suma respectiva plus penalitati in val de 800lei. In adresa mi se mai spune ca treb sa ma prezint la SC respectiva ,in vederea solutionarii concilierii si bineinteles as ma prezint cu banii adica 930 lei.Dc nu mi se spune ca ma vor da in judecata.Intrebarea mea este ce ma invatati sa fac?Ce mi se poate intampla dc nu achit banii?
Sau dc nu achit penalitatile?
Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns..............:hm:
Cel mai recent răspuns: laidydy , utilizator 17:13, 4 Martie 2009
Ce data are factura?Daca au trecut mai mult de 3 ani de la data emiteri,e prescrisa si nu mai trebuie platita.
Daca termenul e sub 3 ani,si nu are mentionata vreo clauza de penalizare in caz de neplata sau daca nu aveti vreun contract cu clauza de penalizare nu sunteti obligat decat la plata facturii ,fara penalizari.
orice conflict poate fi rezolvat pe cale amiabila, prin negociere si mediere.
Daca ati fost chemat la acea societate, mergeti si explicati situatia si apoi vedeti ce iese.....:rolleyes:
Stati linistit ca nu vi se intampla nimic.mergeti acolo si daca credeti ca ajuta, apelati la un mediator sa va ajute.
succes.
Multumesc foarte mult de raspunsul acordat .Oricum pe data de 16 martie treb sa ma prezint la sediul firmei ,in vederea solutionarii concilierii.Sa vad ce pot rezolva :hm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi restante si penalitati laidydy laidydy Buna seara Am avut un SRL (regim de Bar)deschis in 2005,si in data de 01.06.2007 din motive financiare l am inchis in regim derogatoriu ca apoi sa l inchid ... (vezi toată discuția)
Impozitul forfetar adonisvigalex adonisvigalex Buna ziua, Din data de 31.12.2007 firma pe care o administrez ca unic administrator se afla in regim derogatoriu pe 3 ani.In luna iunie 2009 am primit o ... (vezi toată discuția)
Neachitarea penalitatilor laidydy laidydy Buna seara, Am avut un SRL , incetandu- i activitatea am ramas cu niste datorii la furnizori.In luna martie am primit o instiintare de plata de la unul dintre ... (vezi toată discuția)