avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozitul forfetar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozitul forfetar

Buna ziua,
Din data de 31.12.2007 firma pe care o administrez ca unic administrator se afla in regim derogatoriu pe 3 ani.In luna iunie 2009 am primit o notificare de la anaf ca trebuie sa inchid firma si la registrul comertului,lucru pe care nu l-am facut datorita costurilor(firma nu are bani). Mentionez ca nu am avut nicio datorie la momentul inchiderii iar contul din banca a fost inchis la data respectiva..Acum am primit de la anaf ca am de plata 367 lei impozit pe profit. Intrbarea care se pune:ce se poate intampla daca nu platesc?oricum firma nu are de unde iar din pensia mea nici nu ma gandesc!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:46, 4 Noiembrie 2009
Mai bine mai dati niste bani si lichidati firma, pentru ca astia de la ANAF nu se lasa. Pot cere falimentul firmei si atragerea raspunderii patrimoniale a administratorului. Ganditi-va ce e mai bine: sa platiti acum 367 lei plus inchiderea la registrul comertului, sau sa platiti dupa un anume timp si niste penalitati la acei 367 lei ??
puteti cere suspendare temporara si la Reg. Com. pe 3 ani.
dupa ce obtineti suspendarea, faceti o copie si o atasati cererii de regim derogatoriu la administratia financiara, iar dupa ce se aproba (in principiu cu data suspendarii la Reg Com.) nu veti mai fi obligat la plata imp. minim (forfetar).

daca nu faceti asta, impozitul minim se va plati pana in momentul radierii.

atentie! pe langa cei 367 lei aferenti trim 2 (mai si iunie), mai aveti de plata si 550 lei aferenti trim 3 si 183 lei pt luna oct 2009 (si 183 pentru noiembrie si tot asa pana la data suspendarii)...deci sumele se aduna, ca sa nu mai discutam si de majorarile de intarziere de 0,1% pe zi.

succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa unei firme fara activitate de la data infiintarii costelilie costelilie Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu o solutie pentru o rezolvare favorabila si cat mai putin costisitoare pentru mine, la urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Insolventa adonisvigalex adonisvigalex Am un srl din 2002.La 31.12.2007 firma a fost trecuta in regim derogatoriu ptr. 3 ani.In mai 2009 s-a trecut la impozitul forfetar si am fost somat ... (vezi toată discuția)
Daca nu platesc impozitul forfetar ce se intimpla? irina sandina irina sandina Buna ma numesc Irina si am firma dar nu are activitate,am infiintato anul trecut.A trebuit sa plec din tara si am lasat asa fara activitate prezendind ... (vezi toată discuția)