Buna seara,
Am avut un SRL , incetandu- i activitatea am ramas cu niste datorii la furnizori.In luna martie am primit o instiintare de plata de la unul dintre ei ca am de achitat doua facturi restante in val de 170 lei plus penalitati in val de 800lei;am platit contravaloarea facturilor. Ducandu ma la sediul lor si artandu le chitanta le am explicat ca nu mai am de ce sa mai platesc si penalitati deoarece nu am nici un contract incheiat cu ei referitor la plata penalitatilor.Pe una dintre facturi exista pe verso un contract de acest gen , dar nu am semnat eu nimic ci vanzatoarea care nu are specimen de semnatura sau ceva de genul,in schimb pe cea de a doua factura si pe multe altele primite de la ei in timpul cat noi am colaborat nu este scris nimic pe verso.
Astazi am primit acasa citatie ca m au dat in judecata pentru pentru neachitarea penalitatilor si sunt chemata la judecatorie in data de 1 septembrie 2009.
Spune ti mi ce sa fac?????
Am obligatia conform legii sa platesc penalitatile?Daca nu le platesc ce mi se poate intampla?
Nu am fost niciodata intr o sala de judecata .Daca trebuie sa platesc penalitatile ce altceva imi mai imputa??? cheltuielile de judecata........ajutati maaaaaaaaaaaaaaaaa........... va rog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:hm:
pana la primul termen de judecata aveti timp suficient sa aratati toate documentele pe care le detineti unui jurist care va vedea exact ce se poate face. Din cele spuse de dvs., pentru facturile care nu au un contract semnat, se vor putea pretinde dobanzile legale, in nici un caz penalitatile care depasesc debitul principal si care e admisibil numai daca e inserat in mod expres intr-o conventie anterioara.
pai pe aceea fct ce stampila s-a folosit, nu de la societatea dvs nu conteza cine a semnat .
da, ve-ti nevoita sa le platiti.va sugerez sa va prezentati la proces neaparat sa nu va fie frica .
de prezentat trebuie sa va prezentati la termenul din septembrie.
daca nu doriti sa va reprezentati singura in fata instantei puteti angaja un avocat in acest sens .
Daca creditoarea si-a bazat actiunea pe OG 5/2001 privind procedura somatiei de plata, la primul termen puteti contesta factura care pe verso are inscris contractul, ca nefiind acceptata de catre unitate, prin reprezentant ei legal.
Daca nu este trecuta pe factura sau contract nivelul dobanzii, penalitatii de intarziere creditorul este indreptatit a solicita dobanda legala in materie comerciala (dobanda de referinta a B.N.R).
Daca cadeti in pretentii se mai pot solicita pe langa penalitati si plata cheltuielilor de judecata si onorariul avocatial.
Va multumesc din suflet pentru raspunsul acordat .
Am consultat un avocat si vom trimite o intampinare la dosar prin care sa specificam ,ca inainte de chemarea la concilirere trebuia sa primim mai intai o somatie de plata a datoriei in caz contrar vom plati penalitati ,ceea ce ei nu au facut.Ei ne au chemat de fapt la "conciliere "obligandu ne sa platim si penalitatile .
In al doilea rand pe versoul uneia dintre cele doua facturi nu este scris nimic iar pe fata nu se specifica plata vreunei penalitati,nici pe fata celei de a doua facturi ,doar pe spatele acesteia (a doua) la punctul 7. RASPUNDEREA CONTRACTUALA se invoca Legea 76/1992,lege care din cate am inteles eu a fost abrogata si nu mai este in vigoare.De cand colaboram cu ei nu am incheiat vreun contract prin care sa ma oblige sa platesc penalitati
Ce parere aveti ?
Recuperare creanta
ceoby
Buna seara,
Intaai tin sa spun ca ma bucur de existenta acestui site si il gasesc extrem de util.
Acum doresc sfat in urmatorul caz:
- exista un contract de ... (vezi toată discuția)