avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Rog ajutor - neplata de factura
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Rog ajutor - neplata de factura

Buna ziua,
Indraznesc sa intreb aici deoarece nu cunosc foarte bine procedurile.
Iata situatia:
- detin societate comerciala SRL
- in data de 17.07.2007 am emis factura catre o alta societate in valoare de1850 RON
- pe factura este specificat 'Se achita cu OP' (nu am pus termen de plata deoarece firma si respectiv administratorul firmei imi sunt cunoscuti si au mai cumparat de la societatea mea)
- factura este semnata de catre cumparator, la fel si certificatul de garantie pe care scrie AM PRIMIT si semnat de cumparator.

Este 24 August 2007 si inca nu am primit nici un ban de la aceasta firma.
Va rog frumos care sunt solutiile (daca exista) pentru recuperarea sumei .

Va multumesc frumo, astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: rodicastan10 , utilizator 15:06, 21 Octombrie 2007
Ai contract semnat cu aceasta societate?Daca da, poti suna pentru o confirmare de sold, si sa ii anunti, conform contract incheiat in data respectiva ,scadenta facturilor este cea inscrisa in contract si deoarece a trecut termenul trebuie achitata factura, in caz contrar se vor factura dobanzi si penalitati.Asta in cazul in care ai contract si ai specificat acest lucru in el.
Nu din pacate nu am contract cu ei.
Atunci incearca sa vorbesti cu ei , sa vezi de ce nu s-a achitat factura, poate sunt intr-o pasa proasta, se mai intampla, mai ales daca ai mai lucrat cu ei si nu ai mai avut probleme pana acum.
Da , de fiecare data cand am reusit sa vorbesc cu persoana (de obicei nu-mi raspunde la tel) spune ca nu are. Asta se intampla de o luna. Chiar nu se poate face nimic pe baza facturii ? deoarece este tot ce am.
NU AI OBLIGATORIU NEVOIE DE CONTRACT...
factura a fost semnata de catre societate debitoare de primire.???????......daca da este foarte simplu:
- o notifici in scris, chemand-o la o conciliere in 15 zile....notificarea o trimiti prin posta, cu confirmare de primire...din acest moment debitorul este pus ij intarziere si pot curge penalitati si dobanzi...cele impuse de lege
- daca nu se prezinta la conciliere, introduci in instanta actiune de somatie de plata
- dupa ce obtii ...relativ usor...hotarare judecatoreasca, o executi prin executor judecatoresc

Alte discuții în legătură

Somatie de plata eleonora craciun eleonora craciun Buna, In cazul in care clientul nu achita facturile de marfa catre o societate comerciala, aceasta din urma inainte de al actiona in justitie pe client ii ... (vezi toată discuția)
Debit restant-penalitati ContSters154162 ContSters154162 In contract se prevede: \"pentru orice intarziere a platii peste termenul scadent se vor percepe penalitati de intarziere de 0,2%/zi intarziere\". ... (vezi toată discuția)
Convocare conciliere LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Doresc si eu sa ma ajutati cu un model de notificare in vederea concilierii pentru un debit pe care o societate il are de incasat de la un client. Multumesc ... (vezi toată discuția)