avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Debit restant-penalitati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Debit restant-penalitati

In contract se prevede: "pentru orice intarziere a platii peste termenul scadent se vor percepe penalitati de intarziere de 0,2%/zi intarziere". :closedtopic:
Pentru solicitarea platii penalitatilor de intarziere odata cu achitarea debitului restant, e obligatorie sau facultativa emiterea unei notificari sau a unei somatii depunere in intarziere? :innocent: Pot solicita plata penalitatilor doar in temeiul contractului si a facturii scadente sau e imperios necesara notificarea debitorului? :-/
Cel mai recent răspuns: ContSters154162 , utilizator 14:49, 30 Noiembrie 2010
Ii facturati penalitatile de intarziere, Altfel cum vreti sa vi le achite??;
Daca dupa primirea facturii nu le achita in termenul de plata stabilit in ctr. il notificati si daca nu achita actiune in instanta.
Nu imi achita factura, debitul scadent, cert, lichid, exigibil. E cazul atunci sa-i facturez penalitati? #-o
Notificarea e obligatorie? :O Sau intre comercianti debitul scadent produce penalitati, daca se prevad in contract si facturi, fara a mai fi nevoie de a fi notificat debitorul persoana juridica? :giggle:
Faceti notificare dupa care actiune in instanta. Depuneti copie dupa facturi si contract si chitanta de 39 lei. Bafta.
39 de lei? Dar nu e somatie de plata, facturile nu sunt acceptate prin semnatura si stampila... :((
Revin la discutia de ieri;
Factureaza penalitatile si trimite prin corespondenta cu confirmare de primire si facturile pe care nu ti le-au semnat;
Daca vrei sa-i actionezi in instanta iti recomand sa-i notifici si sa mergi pe dreptul comun, nu pe proceduri de urgenta pt ca nu ai creanta,certa ,lichida si exigibila;
Daca litigiul este de natura comerciala, respecta art.720 si fa invitatia la conciliere sau mai nou incearca medierea

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta!!! fany22 fany22 Buna, Am nevoie urgenta de ajutor: soc. com. unde sunt admin. a incheiat contract cu o alta soc. com. am contract, o factura restanta (pe care nu vor sa ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata, penalitati de intarziere mihnea popovici mihnea popovici Am depus la judecatorie cererea de somatie de plata prin care am solicitat achitarea debitului si a penalitatilor de intarziere. Cu 2 zile inainte de termen ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala+rata inflatiei+somatie de plata asaveid asaveid La fundatia unde lucrez s-a emis o factura pentru un curs de formare, in anul 2007, fara a se specifica un termen de plata si fara un contract. Contravaloarea ... (vezi toată discuția)