avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie de plata, penalitati de intarziere
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie de plata, penalitati de intarziere

Am depus la judecatorie cererea de somatie de plata prin care am solicitat achitarea debitului si a penalitatilor de intarziere.
Cu 2 zile inainte de termen debitoarea a achitat intreg debitul principal.
Mai subzista somatia de plata in cadrul careia sa cer doar penalitatile?
Cel mai recent răspuns: mihnea popovici , utilizator 14:12, 31 August 2010
Da .
Banuiesc ca au fost facturate penalitatile cerute si nu le-ati mai modificat -deoarece creanta trebuie sa fie certa,lichida si exigibila;
Banuiesc ca inainte de introducerea somatiei de plata ati notificat debitorul cu privire la debit si penalitati;
Daca ati facut asa veti avea succes.
Nu am facturat penalitatile, iar cu privire la notificare nu am facut-o pentru ca am inteles ca nu e obligatorie pentru somatia de plata.
In factura fiscala acceptata la plata in baza careia am pornit somatia scria ca pentru depasirea termenului maxim de plata societatea debitoare datoreaza penalitati de intarziere de 1%/zi calculate la valoarea neachitata, precum si ca penalitatile pot depasi cuantumul asupra caruia se calculeaza.
Nu stiu ce sa fac pentru ca ieri a platit tot debitul principal si au ramas doar penalitatile si joi este termenul.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata, penalitati de intarziere mihnea popovici mihnea popovici Nu am facturat penalitatile, iar cu privire la notificare nu am facut-o pentru ca am inteles ca nu e obligatorie pentru somatia de plata. In factura fiscala ... (vezi toată discuția)
Debit restant-penalitati ContSters154162 ContSters154162 In contract se prevede: \"pentru orice intarziere a platii peste termenul scadent se vor percepe penalitati de intarziere de 0,2%/zi intarziere\". ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala+rata inflatiei+somatie de plata asaveid asaveid La fundatia unde lucrez s-a emis o factura pentru un curs de formare, in anul 2007, fara a se specifica un termen de plata si fara un contract. Contravaloarea ... (vezi toată discuția)