avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie telefonie mobila preluata de societate ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie telefonie mobila preluata de societate recuperari creante

Buna ziua,

Am avut un contract la Orange Romania, iar din probleme financiare din luna aprilie nu am mai reusit sa-mi achit facturile.
Am primit de la Credit Express trei somatii prin care ma puneau sa achit debitul de 238 de lei, penalitati 100 lei, si taxa de reziliere contract(pentru ca mai eram in perioada contractuala) de 740 lei. Am achitat debitul restant la un shop Orange dupa care am sunat la serviciul de ralatii cu clientii care mi-au spus ca balanta este 0. Cei de la recuperari mi-au spus ca este obligatoriu sa achit si restul de 840 de lei, astfel ei sustin ca au inceput procedura judiciara impotriva mea.

Cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dellya , utilizator 12:29, 23 Ianuarie 2010
Solicitati din partea societatii furnizoare de servicii de telefonie mobila un inscris din care sa rezulte ca nu mai aveti nici o datorie.

Transmiteti printr-un fax eventual la societatea de recuperari creante, dovada inexistentei debitului.

Pentru cuantumul penalitatilor spuneti, societatii de recuperari creante, ca nu datorati aceasta suma si solicitati-le sa dovedeasca raportul lor juridic cu dvs.
Erati cumva in perioada aceea de contract obligatoriu( 1 sau 2 ani)? Daca da, este posibil sa se cesioneze creanta reprezentand penalitati de intarziere si taxa reziliere. Daca nu , oricum trebuie sa-i notificati ca renuntati la contract!
Si eu am avut problema cu Zappul.De fapt inca mai am.
Imi facusem abonament la ei si pe parcurs am renuntat (nu mai tin minte exact dupa cat timp),am facut cerere scrisa la ei si au zis k e in regula.
Ramasese ultima factura la ei neplatita,in jur de 50lei.
Acu am primit de mai multe ori plic de la niste recuperatori debite,in numele Zappului cum ca trebuie sa platesc ultima factura+penalitati de reziliere contract mai devreme.
Ce e de facut in cazul asta?Avand in vedere ca eu am facut cerere sa mi se inchida abonam pe motiv ca reteaua mergea f prost,ramaneam des fara semnal...asta a fost unul din motivele specificate in cerere.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme zapp mmv_mmv mmv_mmv Din decembrie 2006 sotul a facut un abonament la zapp. Vara asta ne-am interesat la serviciul clienti cum am putea sa inchidem acest abonament, intrucat nu il ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante contract zapp sebastian84 sebastian84 Buna seara , In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care contribuie la acest forum sfatuindu-ne. Am si eu o problema cu neachitarea unor facturi ... (vezi toată discuția)
Recuperatori creante Cristian Vaduva Cristian Vaduva Va salut,am o problema veche cu Orange,in Octombrie 2014 am semnat un contract de telefonie mobila cu Orange,respectiv internet mobile,am primit un dispozitiv ... (vezi toată discuția)