Sunt in concediu crestere copil din 1 februarie 2010.Nu am putut efectua concediul de odihna pana la data de 31 august 2010 si ca urmare am facut cerere pentru plata acestuia pentru lunile lucrate (1 sept-31aug 2010).Lucrez in invatamant ca suplinitor si ca urmare nu pot afectua acest concediu in anii urmatori pt ca voi fi in alta institutie.la 31 aug mi s-a incheiat contractul d emunca cu scoala in care am lucrat pana la intrarea in CCC. Am dreptul la compensarea in bani a CO neefectuat intrucat mi s-a incheiat CM?
ART. 141
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Cu siguranta aveti dreptul de a va fi platite zilele de concediu pe care nu ati avut posibilitatea sa le efectuati tinand cont de faptul ca ati intrat in co de ingrjire copil si contractul a expirat de drept..