avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... marire pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

marire pensie alimentara

cum pot sa obtin marirea pensiei alimentare daca tatal copilului a trimis timp de un an 150/luna din grecia si nu vrea sa recunoasca faptul ca munceste in grecia luandu-si angajamentul la tribunal ca nu poate plati mai mult de 150 ron?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 16:00, 19 Octombrie 2010
Atata vreme cat nu exista un contract de munca, pensia de intretinere se va stabili in functie de venitul minim pe economie.
Daca fostul sot munceste in Grecia insa fara contract de munca...nu prea aveti cum dovedi ca are un salariu mai mare...
nu se poate lua in considerare salariul minim pe economie din grecia?sau macar suma pe care a tot trimis-o sa fie stabilita legal in cuantumul de 150 de euro ?
Pensia de intretinere se stabileste conform legilor din Romania nu de unde se trimit banii.
Cat priveste stabilirea sumei de 150 euro/luna (initial ati spus 150 lei/luna) parintii nu pot face conventii cu privire la pensia de intretinere.
Insa daca tot va trimite mai mult decat ati primi in conditii legale...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie de intretinere daca tatal nu este in tara maria.dinca maria.dinca buna seara, va rog sa ma sfatuiti in speta urmatoare: am divortat in 2005, copilul mi-a fost incredintat mie. De atunci il cresc singura, tatal nu l-a mai ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere bia79 bia79 buna ziua, Am divortat in urma cu doi ani, valoarea pensiei de intretinere pentru cei doi copii, ramasi in custodia mea, fiind atunci stabilita ca procent din ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere restanta mutu mutu mama fetitei mele a parasit domiciliul in 2003.am divortat ,eu am obtinut copilul,pe care ea oricum nu l-a cerut ,s-a stabilit sa trimita pensia de70 ron pe ... (vezi toată discuția)