avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... majorare pensie de intretinere daca tatal nu este in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

majorare pensie de intretinere daca tatal nu este in tara

buna seara,

va rog sa ma sfatuiti in speta urmatoare: am divortat in 2005, copilul mi-a fost incredintat mie. De atunci il cresc singura, tatal nu l-a mai vazut de 10 ani, el recasatorindu-se tot in 2005 imediat dupa divort cu o cetateana americana cu care are in prezent un copil.
In urma divortului nostru instanta a stabilit plata unei pensii alimentare in cuantum de 1/4 din venitul pe care-l obtinea atunci in Romania (in jur de 300 ron) unde lucra in acel moment. Ulterior, cand a plecat definitiv din tara, m-a chemat in judecata pentru diminuarea pensiei alimentare pe motiv ca nu are venituri, iar instanta a stabilit atunci o pensie de 150 ron, reprezentand 1/4 din salariul minim pe economie de la momentul respectiv. Asta se intampla in 2008 iar de atunci tot ce primesc este aceasta suma, de fapt mama lui trimite banii prin mandat postal.In ultimele luni plateste o luna da si una nu.
De cel putin 5 ani daca nu mai mult, el are cetatenie americana si locuieste din 2008 in America cu sotia si copilul lor.

Intrebarile mele sunt:

1. pot deschide proces de majorare a pensiei de intretinere conform salariului minim pe economie din SUA, avand in vedere ca el este cetatean american
2. care sunt pasii ce trebuie urmati in acest sens ?

Mentionez ca in acest moment nu am informatii despre adresa lui de acolo sau daca si unde lucreaza si nici mijloacele sa le aflu (singurii care stiu sunt parintii lui care pot fi eventual citati de instanta ?). Eu cunosc doar adresa lui din Romania si adresa parintilor lui.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: geoanna , utilizator 00:50, 26 August 2017
Buna seara,
Puteti solicita marirea pensiei alimentare la 1/6 din venitul lui din SUA dar va trebui sa demonstrati :
- unde locuieste
- daca este angajat
Incercati sa solicitati ajutorul Ambasadei Americane la Bucuresti!
Pentru orice majorare va adresati INSTANTEI!
Apelati la Ministerul de Externe! Cred ca scriu acest raspuns a 7a oara pe acest forum.Tatal copilului meu nu a vrut sa achite pensia de intretinere 200 lei pe luna,munceste in strainatate... Are o viata "publica" pe facebook foarte activa si i-am vazut locul de munca,datele personale si anume cnp-up si o copie de buletin le aveam din dosarul pensiei alimentare....Am trimis mail catre M.E unde le.am cerut sa il.localizeze pentru a.l executa silit.Cu adresa exacta am cerut la Judecatoria Anexa I (sentinta devine recunosuta in tara X ) ... Toata procedura m.a costat aproximativ 250 lei si cam 10 luni :) . In acelasi timp am deschis proces pentru marirea pensiei unde normal ca el a depus o intampinare in care spune ca nu munceste in strainatate si traieste din beneficii....Dar mi-au aprobat cererea pentru Comisie Rogatorie unde se cere veniturile lui din ultimele 12 luni. Pe alta parte am depus plangere pentru neplata pensiei alimentare ,in cazul meu nu a achitat 30 luni consecutiv...nu stiu ce inseamna 1 luna da alta nu dar clar rezultatul e 6 luni din 12 ,teoretic aveti dreptul sa depuneti plangere NU!?! POATE NE RASPUNDE UN DOMN AVOCAT LA ACEASTA INTREBARE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie rogatorie sory29 sory29 pe scurt:fostul sot plecat in belgia de 3 ani,lucreaza cu acte in regula,plateste pensia copilului 125 ron!!!etc...am solicitat o comisie rogatorie in vederea ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie de intretinere - parintele lucreaza in strainatate ivanoiu ivanoiu buna ziua. Am divortat in 2010 si s-a stabilit o pensie pt copil in valoare de 120 ron, tatal neavand atunci serviciu. DE 4 ANI el locuieste si lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Amelie_ro Amelie_ro Sunt divortata de cativa ani si mi-a fost incredintat spre crestere si educare copilul minor.Tatal era rezident in USA la momentul divortului si in prezent ... (vezi toată discuția)