avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Sunt divortata de cativa ani si mi-a fost incredintat spre crestere si educare copilul minor.Tatal era rezident in USA la momentul divortului si in prezent este cetatean american.L-am dat in judecata de doi ani pentru marirea pensiei alimentare, stabilita la o suma mica initial tatal copilului urmand un master in momentul divortului. Doi ani am incercat sa-l conving pe cai amiabile sa mareasca pensia si nereusind, am apelat in final la justitia din Romania.Cu termene stabilite la sase sau la noua luni, nu am reusit sa intrunim conditiile pentru a se tine procesul, deoarece tatal care avea cunostiinta de ce se intampla s-a mutat atat cu casa cat si cu serviciul aparand la dosar ca nu a primit instiintarile din Romania.Am cerut comisie rogatorie la locul de munca dar nu a sosit nici o informatie la dosar. Care ar fi calea cea mai sigura de urmat, pentru a obtine o marire a pensiei alimentare, in cazul in care tatal copilului nu recunoaste ca primeste chemarile in judecata trimise din Romania?
Cel mai recent răspuns: simonaciobanu , utilizator 11:27, 10 Octombrie 2012
Nu cred ca justitia din Romania va poate ajuta efectiv.
Ar trebui sa incercati sa va judecati in SUA si apoi sa fie recunoscuta hotararea in Romania.
si-a pastrat si cetatenia romana?apelati la consulatul roman pt a-i afla domiciliu
Multumesc pentru recomandare. Am discutat acum cateva luni cu functionari ai Ministerului de Externe daca este posibil sa aflu oficial domiciliul tatalui, stiind ca a votat la ultimile alegeri. Nu m-au lamurit, dar ar trebui sa nu abandonez calea asta. Decat nimic...
Nici eu nu prea cred. De cativa ani, functionari ai Ministerului de Justitie trimit citatii la care gresesc statul, sau orasul, sau uita sa treaca pe formular date importante si-n plus trimit citatiile prin Posta Romana care ataseaza un formular in limba INTERNATIONALA franceza!!!!Va dati seama ! In SUA, unde am fost de cateva ori, scrisorile si pachetele, chiar si bagajele pierdute in timpul calatoriilor cu avionul, sunt lasate in holul bloculetului, in fata usii. Nu sta nimeni sa ia semnatura, daca nu este trimis plicul printro firma de curierat serioasa. Deci.. Cand am trimis o hartie prin executor judecatoresc, a stat plicul in vama din Romania o luna si s-a intors. Apoi a gresit executorul cand a trecut statul din SUA. Ce noroc!Cred ca trebuia sa am cateva procese cu statul roman si nu numai, pina acum!Sunt functionar public, dar s-au facut greseli grosolane.Multumesc.
va recomand sa contactati Child Support Enforcement Agency de pe teritoriul statului unde a avut ultima data domiciliul.si eu ma confrunt cu o situatie asemanatoare ,tatal rezideaza in New York, cei de la agentia din NY au fost foarte draguti si mi au trimis niste linkuri unde trebuie sa completez formulare cu datele tatalui ,mamei si ale copilului si trimise la ei.ei sunt agentie guvernamentala si se ocupa exact de aceste probleme ,indiferent unde a fost nascut copilul ,doar daca parintele non tutelar este cetatean sau rezideaza in State.ei pot de asemenea cere informatii asupra Numarului Social si IRS in felul acesta putindu-se localiza respectivul parinte.succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara din sua alecsa11 alecsa11 Dintr-o relatie de concubinaj cu un cetatean american a rezultat un copil. Copilul sa născut in România si a fost recunoscut legal de tatal sau si ii ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie de intretinere daca tatal nu este in tara maria.dinca maria.dinca buna seara, va rog sa ma sfatuiti in speta urmatoare: am divortat in 2005, copilul mi-a fost incredintat mie. De atunci il cresc singura, tatal nu l-a mai ... (vezi toată discuția)
Buna seara... L.Sorina L.Sorina nu stiu cum sa fac sa primesc raspunsuri pe care nu le stiu in legatura cu dreptul copilului care imi este incredintat spre crestere si educare dar tatal este ... (vezi toată discuția)