avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara din SUA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara din SUA


Dintr-o relatie de concubinaj cu un cetatean american a rezultat un copil. Copilul sa născut in România si a fost recunoscut legal de tatal sau si ii poarta numele.
As dori sa chem tatăl copilului in instanța pentru stabilirea pensiei alimentare. Care sunt pași pe care trebuie sa ii urmez astfel încât tatăl copilului sa plătească aceasta pensie alimentara ? Menționez faptul ca eu si copilul suntem in România iar tatăl copilului se afla in State.
slabe șanse. în acest moment UE a semnat tratatul în cauzăƒ, dar SUA, deși a semnat în 2010, trebuie săƒ treacăƒ legislația aferentăƒ prin sistemul legislativ federal și apoi prin cele statale. în acest moment legea a trecut de Camera Reprezentanților (la 18 iunie) și se așteaptăƒ votul Senatului. SUA are semnate acorduri bilaterale cu unele state, dar România nu se regăsește printre acestea.

problema e că legea care guvernează e cea a domiciliului debitorului, deci acțiunea va trebui deschisă în SUA.
Cand e vorba de pensie de intretinere, instanta competenta e si cea de la domiciliul reclamantului.
Competenta teritoriala alternativa Art. 113 cpc
(1) In afara de instantele prevazute la art. 107-112, mai sunt competente:
2. instanta in a carei circumscriptie domiciliaza creditorul reclamant, in cererile referitoare la obligatia de intretinere, inclusiv cele privind alocatiile de stat pentru copii;


Sa obtineti o hotarare nu e greu, insa mai greu va fi sa vedeti banii daca nu vrea sa ii trimita de bunavoie.
Nu va puteti intelege amiabil asupra unei sume ?
Stiti ce venituri are sii unde locuieste ?
Nu putem sa ajungem la o înțelegere in privința banilor .( nu am cerut sume exorbitante , 100de dolari lunar , nu cred ca este o suma exagerata, având in vedere cheltuielile lunare ale unui copil ). Eu i-l las sa vadă copilul via internet si de câte ori are ocazia sa vina in România. Îmi doresc sa păstrez o relație normala de dragul copilului si pentru ca sunt anumite decizi de luat împreuna ca si părinți . Si ca sa răspund si la a 2 întrebare , da știu unde locuiește, cunosc foarte bine compania la care este angajat , știu aproximativ veniturile sale .
$100 nu o fi mult pentru dumneavoastră. totuși e cam jumătate din salariul minim pe economie pentru debutanții cu studii superioare. dealtfel, suta nu e cea mai populară bancnotă, sunt puțini care umblă cu sute în portofel pe aici. mai degrabă de 20.

nu văd cum veți reuși acum să executați o hotărâre judecătorească în această materie din România în SUA. nu înainte de ratificarea tratatului.

dacă nu reușiți să vă înțelegeți acum credeți că v-a accepta să plătească 1/3 din venitul lui pe urmă? cu siguranță va contesta decizia instanței române și în cel mai bun caz va plăti conform legii din statul lui de reședință.

ne puteți spune în ce stat locuiește tatăl și ce venit are?
ca să clarificăm lucrurile, câți ani are copilul?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, tatal copilului meu de 7 ani locuieste in sua si are ... Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, tatal copilului meu de 7 ani locuieste in SUA si are dubla cetatenie Ro_SUA. Pana acum nu a contribuit cu nimic, fiind absent din viata noastra de 6 ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat sua, daca numele tatalui e diferit Guguluff Guguluff Intampin probleme la transcrierea unui certificat de nastere al fiului meu, nascut in SUA, din parinti romani. Am incercat sa depunem dosarul, dar ne-a fost ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman-american cu domiciliul stabil in sua ,c.i. provizorie in romania ili47 ili47 Buna , situatia este urmatoare *cetatean roman-american stabilit de 20 de ani in SUA *cu ocazia dobandirii casa si teren .Notarul cere dovada cetateniei ... (vezi toată discuția)