avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Copil lovit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Copil lovit

Baiatul meu face gimnastica de cativa ani. Acum are 9 ani. La club baietii il lovesc si il hartuiesc aproape zilnic. Discutiile cu copii si cu parinti nu a rezolvat nimic. Ieri copilu meu a venit zgariat pe fata si lovit. Mi-a spus ca a fost lovit cu un obiect din sala de gimnastica si a fost batjocorit de ceilalti copii.
Ce pot face LEGAL ca sa-mi protejez copilul?
Daca acei copii au sub 14 ani nu raspund penal. Insa puteti lua masuri impotriva supraveghetorilor ori profesorilor care au obligatia de a se ingriji de toti copiii. In acest sens puteti face o sesizare conducerii clubului la care copilul practica gimnastica.
pentru copil este indicat sa-l retrageti de la acea scoala , pe langa celelalte masuri pe care vi le-a indicat colegul meu .
avocat Cristina Popescu
Arama a scris:

Sa ii dati in judecata pe ceilalti copii pentru loviri si alte violente!
Ce credeti ca puteti face, sincer? e vorba de niste copii! daca va dati copilul la o scoala rau famata ce vina are bietul copil? sa invete sa le faca fata sau sa ii schimbati scoala de gimnastica!

In astfel de situatii cei care raspund de copii,sunt cei carora le-au fost incredintati in timpul programului scolar,profesorii,personalul abilitat di unitatile de invatamant(de fapt institutia de invatamant prin prepusii sai).
Puteti sa discutati cu directiunea institutiei de invatamant.
Puteti sa sesizati Inspectoratul de Invatamant local.
Puteti sa actionati in judecata scoala.
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
cu siguranta se pot face multe.nu traim in jungla.undeva cineva nu isi face meseria.antrenor,profesor,director.

Arama,si daca deti un caine,raspunzi pentru actiunile sale.
Sa invete sa le faca fata?Sa se faca luptator k1?
frank_kvitta a scris:

cu siguranta se pot face multe.nu traim in jungla.undeva cineva nu isi face meseria.antrenor,profesor,director.

Arama,si daca deti un caine,raspunzi pentru actiunile sale.
Sa invete sa le faca fata?Sa se faca luptator k1?

Aveti posibilitatile mentionate mai sus si daca doriti puteti face apel la oricare dintre ele,cu conditia sa puteti dovedi cu probe situatia copilului dvs in acea scoala sportiva.
Din nefericire,nu prea mai conteaza firma scolii si nici educatia primita acasa.

:offtopic:
Cu scuze pentru d-nii moderatori ,dar deja sunt prea multe persoane care au placerea sa posteze aiurea sau de dragul de a iesi in evidenta,fara a cunoaste ceva sau fara a se informa macar.

Aveti perfecta dreptate,cu amendamentul ca aici pe forum,cu tot respectul,intervin si persoane care isi dau pareri,dar fara a avea cunostinte despre multe din subiectele abordate,care totusi, se simt obligate in mod straniu sa intervina pentru a-si da importanta sau di mai stiu ce motiv..
Pana la urma dreptul la opinie este liber...
De ce sa nu ne dam cu totii cu parerea,indiferent cat intelegem sau ce spunem despre masurile de siguranta,despre betie,despre educatie sau despre orice altceva,mai ales daca nu cunoastem prea multe.
Cu acelasi respect,cred ca trebuie sa existe o masura in tot si in toate sau mai pe romaneste,sa ne vedem "lungul nasului".

Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesoara terorizeaza elevii de clasa intai Dana.ro Dana.ro Copilul meu e in clasa intai la o scoala din Piatra Neamt. Inca de anul trecut parintii colegilor ei se plang la invatatoare ca profesoara de engleza ii ... (vezi toată discuția)
Pagina creata unui minor pe facebook in care este batjocorit ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA Va rog sa ma ajutati care-i instante sa ma adreses ...cea civila sau cea penala. Copilului meu in varsta de 13 ani...alti colegi mai mari i-au furat pozele de ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva unui minor ariel1407 ariel1407 Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu cateva lamuriri si sfaturi pentru situatia prin care trec...concret...fiul meu care are aproape 10 ani ,la scoala, a ... (vezi toată discuția)