avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli deductibile - CAS si CASS
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli deductibile - CAS si CASS

Buna ziua,
O intriprindere individuala cum poate inregistra cheltuielile cu CAS si CASS in registru pentru cumparari tinand cont ca avem doar un contract cu aceste institutii si chitante privind sumele achitate NU si facturi.
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 08:02, 21 Octombrie 2010
Inregistrati valoarea de pe ch. in registrul de incasari si plati. Banuiesc ca aveti jurnal de cumparari/vanzari pt. TVA. Acolo intradevar trebuie sa treceti numai facturile.
Succes!
Buna,
multumesc pentru raspuns....dar, cu scuzele de rigoare, nu am pus corect intrebarea....defapt vroiam sa stiu cum sa inregistrez aceste cheltuieli in jurnalul pentru cumparari (tinand cont ca nu am factura)?.

Multumesc anticipat
-in ordine cronologica pe baza chitantei de plata in RJIP,
-in Jurnalul pt. cumparari pe baza contractului treceti la rubrica scutit de Tva..asa se evidenteaza suma inregistrata la decontul de TVA
bine inteles veti avea si fise de operatiuni diverse pentru toate tipurile de -cheltuieli si venituri:hm:
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
iulia53, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare pfa earlysunset earlysunset Buna ziua! Am mai multe intrebari referitoare la documentele pe care trebuie sa le intocmeasca o PFA nepletitoare de TVA, in sistem real: 1. Din cat m-am ... (vezi toată discuția)
Rjip si chelt.reparatii auto deductibile 50% contawest contawest Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema Pfa-ul este platitor de TVA De ex. am incasat o factura de 2480 lei si plati de 1240 lei Valorile includ tva Fa. ... (vezi toată discuția)
Inregistrari rjip si jurnale cumpatarari/vanzari acatanas acatanas Buna ziua, am cateva intrebari , nu inteleg foarte bine cum sa procedez. Sunt PFA neplatitor de TVA, sistem real, prestari servicii . In medie emit 2-3 ... (vezi toată discuția)