Buna ziua,
O intriprindere individuala cum poate inregistra cheltuielile cu CAS si CASS in registru pentru cumparari tinand cont ca avem doar un contract cu aceste institutii si chitante privind sumele achitate NU si facturi.
Inregistrati valoarea de pe ch. in registrul de incasari si plati. Banuiesc ca aveti jurnal de cumparari/vanzari pt. TVA. Acolo intradevar trebuie sa treceti numai facturile.
Succes!
Buna,
multumesc pentru raspuns....dar, cu scuzele de rigoare, nu am pus corect intrebarea....defapt vroiam sa stiu cum sa inregistrez aceste cheltuieli in jurnalul pentru cumparari (tinand cont ca nu am factura)?.
-in ordine cronologica pe baza chitantei de plata in RJIP,
-in Jurnalul pt. cumparari pe baza contractului treceti la rubrica scutit de Tva..asa se evidenteaza suma inregistrata la decontul de TVA
bine inteles veti avea si fise de operatiuni diverse pentru toate tipurile de -cheltuieli si venituri:hm:
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.