avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... parere juridica
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

parere juridica

Buna seara,
va rog sa ma lamuriti si pe mine cu aceasta rezolutie daca se poate pentru o propunere legislativa care astazi era pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor pentru votul final

Prima Cameră sesizată - data la care se împlineşte termenul constituţional pentru dezbatere şi vot final 15.10.2010

Propunerea comisiei, de respingere a iniţiativei legislative, nu a întrunit numărul necesar de voturi (vot final din 5.10.2010) şi ca urmare s-a hotărât dezbaterea pe articole într-o şedinţă ulterioară, potrivit art.104 alin.(3) din Regulament.

În urma dezbaterilor care au avut loc în şedinţa din data de 12 octombrie şi potrivit art.104 alin.(3) din Regulament se supune votului final adoptarea propunerii legislative.
Termenul pentru dezbatere şi vot final fiind depăşit, propunerea legislativă se consideră adoptată, în conformitate cu prevederile art.75 alin.(2) din Constituţie şi ale art.113 din Regulamentul Camerei Deputaţilor


Va multumesc
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 12:25, 25 Octombrie 2010
Nu e vot "final". Prin Constitutie, daca prima camera sesizata (care nu e camera decizionala) nu se pronunta in termen de 45 de zile, propunerea este considerata adoptata si inaintata camerei decizionale, unde nu se mai aplica adoptarea tacita.
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
eumarian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenia romana const_be const_be Este cineva la curent cu o propunere legislativa care vizeaza modificarea Legii21/1991, a cetateniei romane? daca da, as fi recunoscator daca m-ar informa si ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez? propunere modificare lege danaa1 danaa1 Doresc sa propun o modificare a unei legi. Din cate stim,doar parlamentarii fac si voteaza legi. Cum sa procedez pentru propunere de modificare a unei legi? ... (vezi toată discuția)