avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caldura si apa calda sistata la bloc pentru datorii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caldura si apa calda sistata la bloc pentru datorii

Buna sera !

Am nevoie de sfatul dvs in ceea ce priveste o problema de neplata a asociatiei, fapt ce a dus la sistarea agentului termic (caldura) in scara de bloc in care locuiesc.
Este vorba de o scara de bloc cu 16 familii, dintre care este una care are cam jumatate din totalul datoriilor acumulate la asociatie, ce se poate face pentru normalizarea situatiei ?
Vom incerca sa facem o intalnire cu toti locatarii afectati de acest eveniment nedorit, mai sunt cativa locatari care au centrala care nu prea sunt afectati de acest aspect, si nu stiu cum anume trebuie pusa problema.
Sincer chiar nu am chef de cearta, dar ma gandesc si la copii mei de varste fragede...iar iarna se apropie destul de repede.
Cum ma sfatuiti sa actionez in acest caz ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ella84 , utilizator 10:21, 12 Decembrie 2011
Nu inteleg daca este asociatie de proprietari ori de locatari, insa, eu am aceeasi problema la asociatia de proprietari a carei presedinta sunt, aleasa de trei luni, din pacate pentru mine: nu am apa calda de doi ani, si, din martie 2010 s- a sistat si caldura!

Am inceput sa ma informez intrand pe site- ul avocatnet.ro(mi- a fost si imi este de mare folos!) si am pus intrebari , am primit lamuririri de la useri/consultanti cu multa experienta!
Am inceput sa descifrez legislatia Asociatiilor de proprietari( desi aveam o reticenta straveche fata de aceasta legislatie) si am mers, pas cu pas, pe problematica incalcita a Asociatiei, intelegand ceea ce trebuie sa fac in mod legal si benefic Asociatiei!
"Mai am mult, pana departe", dar in continuare ma bazez pe opiniile, sugestiile userilor de pe siteul acesta si pe eforturile proprii pentru a scapa de probleme!
Sfatul meu este sa studiati legea si, unde aveti nelamuriri, formulati intrebari pe site, insa dati si detalii despre situatia pe care doriti sa o solutionati :)
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
m.belu, utilizator
Daca sunteti asociatie de proprietari puteti chema in justitie proprietarul apartamentului cu datorii.
Intre timp presedintele asociatiei sa mearga la furnizorul de agent termic si sa esaloneze plata datoriei in asa fel incat sa fie convingator ca acei bani se vor si plati.
Pana la recuperarea restantei de la familia cu pricina, restul proprietarilor constituiti un fond aparte cu o plata suplimentara care va fi inapoiata o data cu recuperarea restantei, fond din care sa achitati aceasta restanta la furnizor.

Multumesc pentru raspuns !

Suntem o asociatie de proprietari iar datoria acumulta catre furnizorul de agent termic depaseste 55.000 RON. Jumatate din aceasta suma reprezinta restante la plata a unei singure familii si mai sunt 3 cazuri cu sume de peste 2.500.
Din cate am inteles, familia cu cea mai mare datorie la ascociatie a fost data in judecata, am sa aflu mai multe amanunte in aceasta sambata.
Sincer, nu cred ca acel fond suplimentar va putea fi constituit de catre locatari pentru a acoperi o datorie care nu este facuta din vina lor, suma este una destul de consistenta.
Sper ca in aceasta sambata sa ne intalnim toti locatarii afectati de aceasta problema, intrebare : pot sa dau in judecata familiile din cauza carora nu mai am agent termic ? Eu fiind cu plata la zi in ceea ce priveste asociatia si in mod normal ar fi trebuit sa beneficiez de agent termic.
Dv. personal, nu.
Dv. trebuie sa fiti reprezentat de asociatia de proprietari, daca aveti asa ceva (v-am intrebat si nu mi-ati raspuns la asta!) care sa dea in judecata restantierul cu pricina.

Vecinii nu se pot da in judecata decat pe conflicte personale, furnizarea de apa sau agent termic este o problema de comunitate.
Eu fac parte dintr-o asociatie de proprietari, am spus in mesajul de mai sus acest lucru, am sa am o discutie maine si cu asociatia de care apartin sa vad in ce fel imi sunt aparate interesele. Banuiesc ca sunt reprezentat de catre aceasta asociatie, sincer pana sa ma lovesc de aceasta problema nu m-au interesat aceste aspecte: veneam, plateam, plecam.
Deranjant este si faptul ca cei de la asociatie ne-au anuntat destul de tarziu de faptul ca vom ramane fara agent termic. Probabil ca se stia de asta vara ca vom ajunge aici si ar fi fost mai mult timp de "manevre".
Incerc sa aflu care sunt optiunile mele si cum se poate remedia aceasta problema spinoasa. Din cauza a 3-4 locatari o intraga scara de bloc a ramas fara apa calda si caldura ! Cine imi protejeaza drepturile ?

Multumesc din nou pentru raspunsurile acordate !

Alte discuții în legătură

Atributii administrator andradab2010 andradab2010 Buna ziua, Sunt administrator-contabil la o Asociatie de Proprietari si am intampinat o problema. Din 01.12.2009 am inceput sa lucrez la aceasta ... (vezi toată discuția)
Se poate ca administratorul blocului meu sa imi puna penalizari de pe urma unui proces pierdut cu cet iasi, avand in vedere ca eu am centrala proprie? lionx1987 lionx1987 Buna ziua. Am o mica problema cu care as dori ceva ajutor din punct de vedere juridic. Administratia blocului meu a fost data in judecata de catre CET Iasi pt ... (vezi toată discuția)
Se da urmatoarea situatie: administratora de la scara blocului ... duude duude Se da urmatoarea situatie: Administratora de la scara blocului unde sta mama mea, a murit acum cateva luni. Dupa ce a murit, s-a aflat ca de 3 ani de zile nu ... (vezi toată discuția)