avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... e legal sa creezi profile online pamflet ale unor ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

e legal sa creezi profile online pamflet ale unor persoane publice?

As vrea sa stiu cat de legal este ca pe un site sa se puna profilul unor persoane publice , cu nume si foto, info, dar practic pagina sa fie pamflet, si la fel informatiile despre acestia.
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 02:38, 14 Noiembrie 2010
Adica politicieni? Si profil in sens de a-i crea cont unui ministru pe hi5? La toate site-urile de genul facebook / hi5, e interzisa prin termenii si conditiile lor falsificarea identitatii, pamflet sau nu.
Deci o scrisorica catre site ar trebui sa ajunga...
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
eumarian, utilizator
multumesc de raspuns. Ma refeream mai mult la un site nou, daca ar fi probleme sa fac asa ceva. Daca in termeni si conditii mentionez ca siteul este pamflet.
Trebuie sa dati mai multe detalii.
Daca e politician, 99% n-o sa patiti nimic. Altfel poate fi vorba de insulta & calomnie (205-206 Cod Penal), raspundere civila delictuala pentru prejudiciu (998-999 Cod Civil), publicarea portretului fara acord (Legea dr de autor) etc. Legea nu protejeaza nicaieri "pamfletul"...
Si din nou, cu o scrisoare catre firma de gazduire web / administratorul domeniului, se poate inchide.
Legea nu protejeaza pamfletul insa protejeaza libertatea de exprimare. O persoana publica nu are numai privilegii ci si un fel de ... hmmm ... disconfort care rezulta chiar din statutul ei public, respectiv ca trebuie sa suporte o doza mai mare de critica si ironii decat un particular obisnuit.
Daca pamfetul va priveste ...zambiti ... cea mai buna arma impotriva ironiei altuia este sa-i arati autorului ca o gusti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Mersi de raspunsuri.Mai multe detalii:
-site-ul este exclusiv cu profile amuzante ale unor persoane publice politicieni/actori..
- eu sunt administratorul domeniului
- e un fel de site de socializare in care si alti utilizatori pot pune profile cu persoane publice amuzante/critice, dar nu indecente cu injuraturi, calomnii chestii de genul.
Deci intelg ca legea nu ma protejaza daca site-ul este pamflet ci libertatea de exprimare si statutul public al celor din profile. Si deci nu prea conteaza ce pun in termenii si conditiile siteului?
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
radu_ro_bh, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua - pot da in judecata pentru calomnie si insulta? robert1979 robert1979 imi pot da in judecata sora pentru calomnie si insulta,si daca da,unde sa ma adresez?Va multumesc (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia, 25 iulie 2010 garincea garincea Buna ziua! Domnule Consilier, stiti cumva, foarte precis, insulta si calomnia sunt sau nu sunt incriminate \"la aceasta ora\"-25 iulie 2010?!Acea abrogare a ... (vezi toată discuția)
Calomnia samjadammar samjadammar imi permit sa va deranjez cu o intrebare . care este sanctiunea sau pedeapsa pentru calomnie? (vezi toată discuția)