u.b.i.k. a scris:
@ justice123
Trec peste chestiunea cu scuipatul in fata insa imediat dupa ce am trecut peste asta observ doua lucuri: a) sunteti foarte suparat/suparata si b) credeti ca este corect sa-i bagati pe toti indivizii dintr-o categorie socio-profesionala in aceeasi oala pentru ca unul din ei v-a suparat.
Insulta si calomina legale? Va invit sa faceti o vizita la grupa mica de la orice gradinita si sa aflati ca va inselati. Prichindeii habar nu au de Constitutie, legi si O(rori) de Urgenta insa stiu ca daca spui cuvinte urate o sa fii pedepsit de Doamna. Cam atat ar trebui sa stie si omul mediu despre insulta si calomnie. Restul e treaba juristilor.
Nu cred ca este corect sa-i bag pe toti in aceeasi oala fara probe. Din pacate pentru opinia dvs am testat fiecare institutie in parte si am testat legislatia care abiliteaza pe fiecare functionar in parte, din cei cu care am avut contact, cei in relatie cu publicul si sefii lor. Este lesne de extrapolat daca aceste doua extreme ale functionarilor sunt corupte, restul rotitelor sunt prinse in angrenajul complicitatii. Daca acum s-ar aplica legea, toti ar merge in puscarie. Nu exista nici macar unul neatins; o parte sunt faptasii, restul sunt complici, dar cel mai rau pentru cetateni, 99% sunt incompetenti, si vorbesc de cei care aplica legea constient, nu de femeile de servici, care cu siguranta, la fel ca si copii dvs de gradinita stiu mai bine legea.
Va inselati la punctul b)
Nu am intalnit absolut nici un bugetar care sa-si cunoasca statutul de functionar, sau sa cunoasca legea (implicit meseria sa).
V-am spus ca treaba cu dezincriminarea calomniei n-ar fi nimic daca n-ar functiona institutiile statului pe principii mafiote. Asta inseamna toti angajatii cu care am intrat in contact, si prin complicitate, ceilalti pe cale de servitudine interna a crimei organizate, taciturnism in favoarea infractorului (complicitate clasica).
Am fost personal sa vorbesc cu seful unei sectii de politie din capitala si a avut tupeul sa-mi zica in fata ca ei nu fac anchete, ca nu el e seful biroului de cercetari penale (dupa ce alt politist mi l-a indicat clar cand se intorcea in birou),
dar nu avea si tupeul sa se uite in ochii mei cand vorbea cu mine ci mai degraba se lipea de birou ca orice nevertebrata morala.
In final sunt foarte putine institutii in tara asta cu care n-am intrat in contact, de care cel mai probabil n-am auzit. Nu exista un singur individ competent pentru functia in care o ocupa pe cele cu care am intrat in contact pana acum. Unul singur macar!
Ma amuz ca-i faceti pe procurori mai prosti decat niste copii de gradinita =D>
Pe aceasta cale dau de inteles ca se poate lupta focul cu focul. M-as face parior profesionist daca as avea unde sa pariez ca fiecare cetatean ce nu face parte din societatea de elita, de fiecare data cand apeleaza la o institutie publica este tras pe sfoara in drepturile sale. As fi un adevarat mogul dintr-un astfel de venit.
In final, intr-o discutie, atat timp cat nu este mentionat cuvantul "toti", se subintelege in mod normal ca nu fac referire la toti.
Nu am nimic cu femeile de servici, ba mai mult sunt de parere ca daca exista o meserie care nimeni n-ar vrea s-o faca, toti ar trebui s-o facem , sau cel care o face sa fie recompensat intr-o cantitate suficienta sa-l motiveze sa faca acea slujba. In schimb, societatea marginalizeaza o parte din oameni pentru ca aceste slujbe sa fie facuti dintr-un statut inferior pana si celui de sclav in zilele noastre.