Nu stiu unde locuiti si de ce nu va place :), dar unde locuiesc eu nu ma intalnesc pe stradute cu miliardari ofuscati. Argumentul dumneavoastra cu miliardarii se aplica
doar la magnati de presa.
Da, asta este toata dezbaterea, eu cred ca
CCR isi va schimba decizia sub diferite pretexte (consecventa nu e punctul lor tare). Pentru ca dupa cum am prezentat decizia este nedorita de societate, nefondata si antidemocratica.
Adaugiri:
Atunci cand CCR decide ca in Romania
demnitatea umana cere incriminarea penala a calomniei si insultei (desi permite avortul si altele mult mai "nedemne"), ce poate societatea sa faca daca nu este de acord? Nu sunteti de acord cu teoria democratiei reprezentative, dar spre deosebire de judecata legala, judecata morala a lui Ghita din deal si a judecatorilor constitutionali sunt de aceeasi calitate, de aceea exista dezbaterea publica si autoritatea legislativa este aleasa.
Nu este rolul CCR a inventa o teorie a drepturilor fara precedent si comparatie in lume (chestia cu demnitatea).
Aprecierea onoarei si dezonoarei si in general decizia privind politica penala nu sunt in atributele CCR. Decizia ICCJ (astept s-o citesc) poate semnifica acest lucru.
De exemplu mie imi repugna ideea ca demnitatea umana inseamna a nu fi insultat. Mi se pare o conceptie asupra persoanei batraneasca si care trebuie sa ramana in trecuta epoca a unei politeti goale, exterioare. Ca sa citez perlele CCR:
dezonoarea este prin natura sa ireparabilă, iar demnitatea umană nu poate fi evaluată în bani şi nici compensată prin foloase materiale.
Daca nu sunteti Mita Pampon (pro-incriminare), poate imi spuneti cum putem dezincrimina calomnia, in contextul deciziei CCR. Tocmai din acest motiv, a fi de partea CCR in aceasta situatie inseamna a fi de partea incriminarii penale a calomniei si insultei, nu puteti fi si pro-prima si anti-a doua. Nu stiu daca puneti mult pret (mi se pare ca nu, din treaba cu paternalismul), insa in Romania ultimilor 20 de ani, s-au semnat sute de mii de petitii pentru dezincriminarea celor doua. Votul Parlamentului indica ca societatea nu-si mai doreste cele doua infractiuni.
Ramane de vazut, ma mira ca mai credeti ca o sa vedem asemenea condamnari . Poate cand o sa aducem inapoi si insulta adusa autoritatii.