avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... e legal sa creezi profile online pamflet ale unor ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

e legal sa creezi profile online pamflet ale unor persoane publice?

As vrea sa stiu cat de legal este ca pe un site sa se puna profilul unor persoane publice , cu nume si foto, info, dar practic pagina sa fie pamflet, si la fel informatiile despre acestia.
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 02:38, 14 Noiembrie 2010
Eu zic ca e bine sa scrieti ca e pamflet si sa rezulte din site ca e "la misto", pentru ca va apara de acuza ca ati fura identitatea cuiva. Pe de alta parte, daca un actor nu vrea sa fie in site-ul dumneavoastra, ce faceti, nu-l stergeti?

Legea protejeaza libertatea de exprimare, dar si in limitele dreptului la imagine, asa ca eu m-as baza mai mult pe libertatea presei daca ar trebui sa cantaresc.

Daca demersul dvs este util dpv jurnalistic (comenteaza asupra activitatii curente a persoanei publice, critica neajunsurile societatii intr-o forma originala), atunci e mai ok decat daca folositi imaginea lor pentru a promova o activitate cu beneficii comerciale pentru dvs ("intra si tu pe site-ul unde au profil toate celebritatile din Romania"). Daca e un fel de enciclopedie umoristica a personajelor din Romania, cred ca sunteti la fel de protejati ca Wikipedia.
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
eumarian, utilizator
Insulta si calomnia sunt legale. Cititi acest topic pentru lamuriri:

www.avocatnet.ro/content/for...

Puteti sa ziceti absolut ce vreti prin gura, internet sau orice alt mijloc de comunicare.
Doar daca veti comunica o minciuna unei institutii a statului puteti fi acuzat de fals in declaratii (dar nu si comndamnat =D> ).
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
justice123, utilizator
justice123 a scris:

Insulta si calomnia sunt legale. Cititi acest topic pentru lamuriri:

Puteti sa ziceti absolut ce vreti prin gura, internet sau orice alt mijloc de comunicare.
Doar daca veti comunica o minciuna unei institutii a statului puteti fi acuzat de fals in declaratii (dar nu si comndamnat =D> ).

Foarte optimista viziunea d-voasta! Imi vine sa fredonez: "Hai sa ne-njuram sambata seara intr-o carciumioara la sosea ..."
Mai exista si alte pareri in privinta dezincriminarii celor doua infractiuni si chiar daca sunt dezincriminate ramane actiunea civila.
Eu unul am sa ma folosesc de acest carte blanche juridic pentru a denunta coruptia procurorilor si a politistilor. As vrea sa vad cum ar castiga ei un proces in civil dupa ce cu manuta lor au dat acea rezolutie :)) Si chiar prin absurd, daca ar castiga in virtutea inertiei abuzurilor in servici, as vrea sa vad ce castiga printr-un proces civil avand in vedere ca umilirea paratului nu este de datoria justitiei :))
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
justice123, utilizator
Puteti sa incercati.
Sunteti suparat pe judecatori si procurori? Pare-mi-se ca dezincriminarea de care discutam s-a savarsit prin vointa legiuitorului (Legea nr. 278/2006) care si-a zis ca la un neam balcanic si latino-exploziv ca al nostru, demnitatea, onoarea si respectul fata de ceilalti sunt glumitze nu valori care se impun a fi protejate.
Intr-un proces civil va vor pune la plata. Adica, afara de situatia in care aveti venituri neobisnuit de mari, o sa munciti de la cateva saptamani la cativa ani pentru a dezdauna onoarea mangafalei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnia, 25 iulie 2010 garincea garincea Buna ziua! Domnule Consilier, stiti cumva, foarte precis, insulta si calomnia sunt sau nu sunt incriminate \"la aceasta ora\"-25 iulie 2010?!Acea abrogare a ... (vezi toată discuția)
Calomnia samjadammar samjadammar imi permit sa va deranjez cu o intrebare . care este sanctiunea sau pedeapsa pentru calomnie? (vezi toată discuția)
Insulta, calomnie liamic43 liamic43 Va rog sa-mi spuneti, daca insulta si calomnia(art.259 c.p) se pedepsesc sau au fost scoase din c.p? Nu ma intereseaza ca vor fi sau nu introduse in noul ... (vezi toată discuția)