avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

Buna seara,am deschis proces de incredintare pentru fetita mea in varsta de 5ani,am avocat.,procesul are loc in Arad unde locuiesc eu si fetita!Este corect ca tatal fetitei sa fie citat doar la locul de munca si nu si la adresa de pe buletin care este in com.Misca pe motiv ca riscam ca procesul sa fie mutat la Chisineu Cris...dupa spusele domnului avocat?Tatalui fetitei nu a cautat_o de 2 ani...deci eu nu am de unde sa stiu daca el mai lucreaza acolo sau nu dar adresa ce o are pe buletin sunt sigura ca e pe com.Misca!
Cel mai recent răspuns: nicole66 , utilizator 22:17, 19 Octombrie 2010
Are dreptate avocatul dvs.
Art. 5
Cererea se face la instanta domiciliului paratului. Daca paratul are domiciliul in strainatate sau nu are domiciliu cunoscut, cererea se face la instanta resedintei sale din tara, iar daca nu are nici resedinta cunoscuta, la instanta domiciliului sau resedintei reclamantului.

Art. 6
Cand paratul, in afara de domiciliul sau, are in chip statornic o indeletnicire profesionala ori una sau mai multe asezari agricole, comerciale sau industriale, cererea se poate face si la instanta locului acelor asezari sau indeletniciri, pentru obligatiile patrimoniale si care sunt nascute sau care urmeaza sa se execute in acel loc.
cu scuzele de rigoare cred ca nu m_am exprimat eu cum trebuie .....deci tatal fetitei lucreaza in Arad....locuieste in Arad....fara forme legale..si oricum nu ii cunosc adresa....dar domiciliul pe care el il are pe buletin...este in com. Misca....multumesc!
Faceti ce a spus avocatul pe care l-ati angajat ca v-a spus bine. Va ajuta ca sa nu bateti drumurile pe altemeleaguri. Cu parere de rau dar sunteti una dintre persoanele care daca nu stiu legea, verifica avocatul. Din punctul meu de vedere, nu agreez astfel de clienti. Acelasi raspuns vi l-a dat si Margareta.
imi pare sincer rau dar de fapt nu ati inteles ce am intrebat....si nu ca imi verific avocatul....de adresa unde lucreaza nu sunt sigura ca mai lucreaza acolo din moment ce de 2 ani nu stiu nimic de el .....dar de adresa care o are pe buletin o stiu exact.....iar ast pentru mine va insemna amanari infinite.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta materiala si teritoriala rolex rolex Un proprietar A dintr-o comuna la limita judetului a fost pus in posesie cu o suprafata de teren cu Titlu si a intabulat terenul Un al doilea proprietar B din ... (vezi toată discuția)
Locatie instanta civila w0lfshad3 w0lfshad3 Unde se poate ataca in instanta civila? La domiciliul reclamantului sau a reclamatului? (vezi toată discuția)
Unde are loc sedinta de judecata? anculici anculici Buna seara, Am intentat proces impotriva tatalui fetitei mele, pentru recunoasterea paternitatii, eu sunt din judetul Arad iar el din judetul Timis. Unde va ... (vezi toată discuția)