Buna ziua!
As avea nevoie de niste sfaturi pentru urmatoarea problema: Am procurat un imobil prin adjudecare la o licitatie publica, inca anul trecut.
Fostii proprietari ai apartamentului nu vor sa paraseasca locuinta, de aceea am initiat o actiune de revendicare imobiliara in luna mai impotriva fostului proprietar(parat) pe parcurs am aflat ca nu el locuieste in apartament ci mama lui, deci ea e posesorul neproprietar.
Curand va fi a treia infatisare in judecata (de doua ori nu a venit paratul), asi dori sa stiu:
1. Trebuie atrasa in proces si mama paratului dat fiind faptul ca ea locuieste acum in apartament?
2. daca da cum pot sa o atrag in proces, care va fi calitatea ei procesuala?
Va multumesc :)
Trebuia sa introduceti o actiune in evacuare ( dvs sunteti deja proprietar) impotriva mamei . Puteti pana la prima zi de infatisare sa va intregiti sau sa modificati cererea ( art. 132 Cod procedura civila) : sa solicitati evacuarea si sa o introduceti in proces pe mama fostului proprietar.
buna ziua .
in speta de fata actiunea in revendicare imobiliara isi gaseste aplicabilitate .
actiunea in evacuare presupune asa cum a indicat si user-ul existenta unor relatii contractuale de locatiune.
vedeti jurisprudenta.