avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz perioada proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz perioada proba

care este termenul de preaviz in cazul demisiei in perioada de proba?
15 zile sau un termen scurt, doar pe baza notificarii??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:12, 27 Ianuarie 2008
Specificul perioadei de proba este tocmai ca oricare din parti (angajat sau angajator) poate inceta contractul, fara sa acorde preaviz. Pur si simplu trebuie sa anunti ca pleci.
evident, anuntul sa fie in scris...
da...ma gandesc....ca uneori se incheie un contract si pt aceasta perioada de proba....si acolo sa nu fie stipulat un termen anume in care poti anunta ca renuntzi la post si poate chiar consecinte daca iti dai demisia...depinde daca te-au inscris si la ITM ...multe problemutze :) mult noroc...pacat ca nu fost sa fie nuh? :P
Orice ai scrie in contract, legea prevaleaza. Perioada de proba e reglementata imperativ si nu se poate deroga prin acordul partilor.
contractul e legea partilor iti spune ceva? si ce daca perioada e reglementata....dak nu a facut contract de proba...ci a facut un contract pe perioada det de 3 luni ehhh? atunci ? :-/

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de proba crisu_10 crisu_10 buna ziua.sunt angajat de 1 luna si putin la un magazin non stop.am solicitat demisia si vreau sa stiu daca e obligatoriu sa respect preavizul?mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Concediere/ preaviz verbal alinaGruia alinaGruia buna ziua, In data de 26.07.2013 am fost anuntata verbal cum ca din ziua aia am intrat in preaviz. Am contract pe perioada determinata de 1 an. nici pana ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba shoni17 shoni17 Am un contract de munca cu timp partial, 1h/zi. In contract este stipulat ca perioada de proba este de 120 zile. Va rog sa-mi spuneti daca imi pot da demisia ... (vezi toată discuția)