buna ziua,
In data de 26.07.2013 am fost anuntata verbal cum ca din ziua aia am intrat in preaviz. Am contract pe perioada determinata de 1 an. nici pana astazi 29.07.2013 nu am primit nimic in scris in acest sens. Nu mi se pare normal ca un angajator sa se joace cu emotiile angajatului. vreau sa stiu cum pot sa procedez. Astazi am aflat ca propgramul de lucru in preaviz este la fel ca in contract, adica de 8 ore/zi.Este adevara?ce trebuie sa fac? va rog frumos sa-mi raspundeti!Multumesc!
Instiintarea de preaviz nu are nicio reglementare expresa in Codul Muncii. Este posibil sa primiti direct decizia de concediere.
In perioada de preaviz contractul de munca isi pastreaza toate efectele. Astfel, programul de lucru ramane de 8 ore, si poate fi redus la mai putin – respectiv 4 ore - , daca asa ceva este prevazut in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
1. Perioada de preaviz se acorda in scris, nu verbal.
2. Din momentul in care vi se comunica in scris, si semnati de luare la cunostinta, de atunci decurge prioada de preaviz de minimum 20 de zile lucratoare.
3. Perioada de preaviz face parte din contractul individuasl de munca (CIM), este vechime in munca si stagiu de cotizare la pensie.
4. - In perioada de preaviz veti lucra cu program normal, conform duratei muncii inscrise in CIM.
- Daca in Contractul colectiv de munca (CCM) aplicabil unitatii dvs. sau in Regulemntul intern al unitatii este prevazut ca in perioada de preaviz se poate absenta o perioada din ziua de munca atunci se aplica aceasta prevedere.
Asteptati sa vedeti care este reactia angajatorului dvs . Dvs nu trebuie sa faceti nimic. Instiintarea de preaviz neavand un cadru legal , potrivit principiului unde legea nu prevede judecatorul nu distinge, aceasta poate fi transmisa si verbal.
Codul muncii, nu stabileste o procedura privind acordarea preavizului salariatilor in cazul concedierii
Va multumesc frumos! Nu ramane decat sa astept preavizul in scris. Problema este ca o colega a fost anuntata la fel acum cateva luni si timp de o saptamana a tot fost amanata cu o discutie pe acest subiect, iar intr-un final nu a existat nici un preaviz. Este corect, legal un astfel de comportament din partea angajatorului? Eu nu vreau sa stau in emotii si stres atat timp. Astazi, mi s-a spus ca am sa fiu anuntata in scris, iar cand am intrebat cand am sa fiu anuntata, mi s-a spus ca am sa fiu anuntata in scris, adica nimic concret. Este normal?
Vorbiti de CIM pe perioada determinata, pentru ce perioada este incheiat?
Poate ca anuntul are legatura cu incetarea lui de drept si a avut ca intentie sa va anunte ca acesta nu va mai fi prelulgit.
Preaviz
ioana.crisan
in perioada de preaviz, o persoana poate sa fie detasata cu serviciul in alt oras si sa lucreze program normal(8h/zi)?sau are dreptul ca, din programul de ... (vezi toată discuția)
Preaviz scris?
luka75
La firma unde lucrez se desfiinţează 2 posturi din nu stiu ce motive? Colegele care au fost anuntate verbal de catre patron ca vor intra in somaj au vârsta ... (vezi toată discuția)