avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

in perioada de preaviz, o persoana poate sa fie detasata cu serviciul in alt oras si sa lucreze program normal(8h/zi)?sau are dreptul ca, din programul de munca normal,4 ore sa fie la servici iar in timpul ramas sa-si caute altceva de munca?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:30, 28 Martie 2011
Este demisie sau concediere?
Stimata doamna, in mod normal, salariatul care a primit preaviz de concediere de la angajator are dreptul de a folosi jumatate din programul sau pentru a cauta un alt loc de munca. Chestia cu detasarea mi se pare o sicana a angajatorului...
Salariatul care si-a depus demisia este obligat sa-si indeplineasca indatoririle de serviciu pana in data incetarii contractului de munca - in acest caz, salariatul este obligat sa lucreze 8 ore / zi.
este concediere colectiva ca urmarea a inchiderii uneu agentii bancare-desfiintarea posturilor.
persoana a fost detasata temporar(o saptamana)in alt oras si a fost anuntata ca o sa i se trimita preavizul din localitatea de resedinta in localitatea unde a fost detasata,pentru a-l semna(in original).
mie personal, mi se pare ca angajatorul trebuie sa astepte intoarcerea salariatului ca sa-i dea preavizul,nu?ca doar nu-si cauta servici in localitatea unde este detasat...
salariatul poate sa refuze semnarea preavizului pana se intoarce in localitatea de domiciliu?
va multumesc!
Instiintarea de preaviz nu are prea mare valoare juridica ... nici macar nu este reglementata de vreun act normativ.
Prin urmare, salariatul poate refuza sau nu aceasta instiintare ... ceea ce conteaza este decizia de concediere ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz Anastasia Cristiana Anastasia Cristiana Sunt in preaviz. Stau cate 8 ore. Stiu ca in aceasta perioada ar trebui sa stau decat 4 ore conform Deciziei primite. In lege este obligatoriu sa lucrez in ... (vezi toată discuția)
Instiintare preaviz Tavytzu Tavytzu Buna ziua, Am si eu o nelamurire, astazi am inceput lucrul dupa o saptamana de de concediu medical,iar cei de la firma mi-au inaintat insiintarea de preaviz ... (vezi toată discuția)
Concediere fara preaviz mariana23 mariana23 sunt agent de securitate,la o firma de paza. am aflat din alte surse nicidecum de la firma ca urmeaza sa fim concediati toti agentii din cauza ca o alta firma ... (vezi toată discuția)