avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Sunt in preaviz. Stau cate 8 ore. Stiu ca in aceasta perioada ar trebui sa stau decat 4 ore conform Deciziei primite. In lege este obligatoriu sa lucrez in cele 4 ore sau sa fiu numai prezenta ? ( am pus aceasta intrebare deoarece am inceput sa stau 10 ore la servici pentru ca volumul de lucrari este mare).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 9 Octombrie 2010
Treuie sa lucrati in cele 4 ore deoarece sunteti platita. Legiutorul a redus programul la 4 ore pentru a da posibilitatea salariatului sa-si caute un alt job.
demisie sau concediere?
Concediere colectiva multinationala. Ma duc la servici zilnic pentru 4 ore, dar lucrez cate 8-10 ore.
si in decizie nu se spune cat trebuie sa lucrati?
in mod normal puteti lucra 8h pe zi timp de 10 zile sau 4h/zi timp de 20 zile lucratoare.
Anastasia Cristiana a scris:

Concediere colectiva multinationala. Ma duc la servici zilnic pentru 4 ore, dar lucrez cate 8-10 ore.

Pe perioada preavizului pentru concediere , salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.

Depuneti o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz Ana_Alina Ana_Alina Buna ziua, Lucrez pe postul de asistent comercial pe un santier al companiei \"x\", santierul este aproape finalizat, insa compania angajatoare isi continua ... (vezi toată discuția)
Preaviz , program perioada preaviz evascu evascu Buna ziua, de curand am primit preaviz de 20 zile,motivul: reorganizare, probleme financiare ale firmei..etc...problema este ca eu nu as mai vrea sa stau ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre preaviz Pinacle Pinacle Am preaviz de 20 de zile lucratoare, 8 ore pe zi. Am lucrat 7 zile, 8 ore pe zi. CCM spune 4 ore pe zi timp de 20 de zile. Nu pot dialoga cu patronul ... (vezi toată discuția)