avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebari despre preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebari despre preaviz

Am preaviz de 20 de zile lucratoare, 8 ore pe zi. Am lucrat 7 zile, 8 ore pe zi. CCM spune 4 ore pe zi timp de 20 de zile. Nu pot dialoga cu patronul referitor la program. Ce fac, ma mai duc sau nu la serviciu? :(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:08, 5 Martie 2007
Daca e vorba de concediere aveti dreptul sa lucrati 4 ore/zi in perioada de preaviz ( puteti lucra 8 ore/zi 10 zile lucratoare, cu acordul angajatorului).
Nu pot dialoga cu patronul, deci nu am acordul lui scris. Fac naveta asa ca as prefera sa ma duc 10 zile a cate 8 ore pe zi. Pot proba ca am fost prezenta. Exista sansa sa nu ma plateasca cele 20 de zile din preaviz? Sau sa primesc o decizie de desfacere a CIM din motive de nemotivare?
Dac spui ca nu poti dialoga cu patronul, ca sa nu fii "ars" de acesta .... trebuie sa lucrezi ca la carte...
Asa ca, da, te poti trezi intr-una din siatuatiile enumerate de tine#-o
Trebue sa respectati termenul de preaviz prevazut in CIM. Daca e vorba despre demisie , angajatorul nu e obligat sa va reduca orele de munca in perioada preavizului si nerespectarea programului de lucru = abatere disciplinara. Plata preavizului = obligatia angajatorului .
dar daca e vorba de concediere ( dupa nr de zile de preaviz eu asta deduc) ai dreptul sa lucrezi 4 ore pe zi .

Alte discuții în legătură

Durata munca-preaviz concediere EmiB EmiB In cazul in care un salariat este concediat pe motivul desfiintarii postului, primind un preaviz de 20 de zile lucratoare, ce durata a programului de munca va ... (vezi toată discuția)
Drepturi kabryo kabryo Preavizul este de 20 zile. In aceste zile are dreptul la 4 ore pe zi libere pt a-si cauta un alt loc de munca , sau cumulate la intelegere cu angajatorul. El ... (vezi toată discuția)
Preaviz Anastasia Cristiana Anastasia Cristiana Sunt in preaviz. Stau cate 8 ore. Stiu ca in aceasta perioada ar trebui sa stau decat 4 ore conform Deciziei primite. In lege este obligatoriu sa lucrez in ... (vezi toată discuția)