Buna ziua, de curand am primit preaviz de 20 zile,motivul: reorganizare, probleme financiare ale firmei..etc...problema este ca eu nu as mai vrea sa stau program full time(8-17) in aceasta perioada ci 4 ore..chiar daca dureaza 1 luna aproape..este posibil? legal? :((
Exista o astfel de posibilitate, de a avea un program de 4 ore in perioada de preaviz iar restul de 4 ore sa le folosesti pentru a cauta un nou loc de munca.
Eu am fost intr- astfel de situatie.
In cazul preavizului acrodat la concediere, cel de 20 zile lucratoare, aveti dreptul sa lucrati numai 4 ore/zi fara a va fi afectate drepturile salariale (adica veti fi platit pentru 8 ore/zi).
Orele nelucrate le puteti lua si cumulat, adica puteti lucra 10 zile cate 8 ore/zi si 10 zile sa nu veniti deloc.
Contractul unic la nivel national - (3) În perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
daca aveti Contract colectiv de munca la nivel de unitate, acolo ar trebui cercetat.
in Lipsa se aplica prevederile CCM unic la nivel de tara.
Art. 74 alin. 3 In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pt. a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. orele absenta te se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator." - CCMUNN 2006-2010