buna ziua,
In data de 26.07.2013 am fost anuntata verbal cum ca din ziua aia am intrat in preaviz. Am contract pe perioada determinata de 1 an. nici pana astazi 29.07.2013 nu am primit nimic in scris in acest sens. Nu mi se pare normal ca un angajator sa se joace cu emotiile angajatului. vreau sa stiu cum pot sa procedez. Astazi am aflat ca propgramul de lucru in preaviz este la fel ca in contract, adica de 8 ore/zi.Este adevara?ce trebuie sa fac? va rog frumos sa-mi raspundeti!Multumesc!
Revin cu alte nelamuriri din acest sediu si va rog din suflet sa-mi raspundeti pentru ca nu am cu cine altcineva sa ma consult.
Pe data de 5 mi-am dat demisia cu preaviz de 20 de zile lucratoare(pe 30 ale lunii imi inchei preavizul). Noi in acest sediu nu avem contabil iar ca angajat nu ai cu cine sa te consulti pe o problema de genul, decat cu directorul. In dimineata in care mi-am dat demisia a refuzat sa ma primeasva in birou drept urmare i-am trimis demisia scanata pe mail. Din ziua aceea refuza sa ma primeasca in birou pentru a discuta despre inregistrarea demisiei.
Intrebare: daca pana in momentul acesta nu mi-a dat nici un numar de inregistrare risc sa nu fiu in preaviz si sa nu pot pleca de aici? Cum trebuie sa procedez sa pot pleca de aici cand este mentionat in cererea de demisie?
Va multumesc si astept raspuns din partea dumneavoastra.
Codul muncii prevede expres obligatia angajatorului de a inregistra aceasta notificare, dar este reglementata ca fiind contraventie fapta angajatorului care nu respecta aceste prevederi, sancti unea fiind amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei.
Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
In speta, puteti sesiza ITM-ul cu privire la refuzul angajatorului de a va inregistra demisia.
Preaviz
ioana.crisan
in perioada de preaviz, o persoana poate sa fie detasata cu serviciul in alt oras si sa lucreze program normal(8h/zi)?sau are dreptul ca, din programul de ... (vezi toată discuția)
Preaviz scris?
luka75
La firma unde lucrez se desfiinţează 2 posturi din nu stiu ce motive? Colegele care au fost anuntate verbal de catre patron ca vor intra in somaj au vârsta ... (vezi toată discuția)