avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cetatenie...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cetatenie...

M-am gindit sa cer cetatenie in tara de adoptie,dar imi spun ca trebuie sa renunt la cetatenia Romana,pentru ca nu exista acord intre cele doua tari.Imi puteti da amanunte despre conditiile in care pot renunta la cetatenia romana si daca se poate recupera ,in ce conditii?
Cred ca trebuie sa ma informez innainte de a face pasul:D
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 11:00, 24 Octombrie 2010
In Spania nu este admisa cetatenia dubla.
In multe tari nu este admisa cetatenia dubla. Sau obtinerea cetateniei este conditionata de aducerea dovezi de renuntare la vechea cetatenie, dupa care multi o resolicita pe cea veche. Si totusi pentru cetateni din UE se mai fac exceptii, fara a fi vreo personalitate sportiva, stiintifica etc. Doar ca simplu muritor. (Imi este cunoscut caz concret).

In alte tari nu exista prin lege cerinta de renuntare la vechea cetatenie, nici interdictia de a avea mai multe cetatenii, insa autoritatile in dorinta de a stopa migratia si in cadrul UE solicita eventual renuntarea.

In fond este dreptul lor sa faca cum doresc, nu exista obligatia de a acorda cetatenia celor veniti,ci doar (in UE) dreptul de sedere.

Informati-va exact de situatia din Spania, adica interdictie la cetatenia dubla, urmarile daca sunteti prins ca aveti cet dubla, poate este doar cerinta de a renunta la cetatenia initiala dupa care va puteti redobandi cet. romana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pt cetatenie spaniola danielstoica77 danielstoica77 buna ziua. sora mea locuieste in Spania de 10 ani, este casatorita cu un cetatean spaniol, si ar dori sa stie ce acte ii sunt necesare sunde trebuie sa depuna ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in romania Mirel58 Mirel58 Fica mea are cetatenie spaniola . In prezent locuieste cu mine in Bucureti , fiind inregistrata in Registrul Ambasadei Spaniei , ca rezidenta in Romania . In ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare pașaport crds de la consulat. nu înțelegem natura acestei îngrădiri a libertății unui cetățean român de a-și stabili domiciliul acolo unde dorește mapostolro mapostolro Bună ziua, Aș dori să prezint comunității o situație un pic ciudată, de care ne lovim în mod frecvent la unul din consulatele României în Regatul ... (vezi toată discuția)