avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema proprietar apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema proprietar apartament

Buna ziua,
V-as ruga foarte frumos sa ma ajutati si pe mine cu un sfat competent pentru ca ma aflu intr-o dilema .
Sunt inca necasatorita si viitorul meu sot a dorit neaparat sa ne luam un apartament prin programul prima casa II (nu a vrut sa mai astepte pana facem nunta, deoarece ii era frica sa nu se intample ceva cu acest program). Am gasit un apartament cu 2 camere si a semnat deja antecontractul . Urmeaza treaba cu aprobarea de la banca. Banca a luat in considerare numai salariul lui, deoarece eu nu am vechimea in munca necesara. Precizez ca amandoi vom contribui la plata ratelor(pe 30 ani).
Treaba este ca nu m-a trecut si pe mine in antecontract, nici in documentele de la banca, deci eu nu figurez pe niciunde. Asta inseamna ca , chiar daca ne vom casatori sa zicem in max 1 an, eu nu am nici un drept in apartamentul acela? Chiar daca contribuim amandoi la plata ratelor la banca? Ma gandesc ca apartamentul practic nu e achitat inainte de casatorie....Ce trebuie sa fac ca sa ma simt mai in siguranta? Nu o sa ma treaca in contractul de vanzare cumparare, asta stiu sigur. Cum trebuie sa procedez?
Multumesc mult in avans.

Cel mai recent răspuns: RoseDanielle , utilizator 09:39, 21 Octombrie 2010
Faceti in asa fel incat sa figurati si dvs. ca si coplatitor. Vorbiti la Banca
Multumesc. Am vorbit la banca, dar mi-au zis ca trebuie sa am vechime de min 1 an de munca fara intrerupere ca sa ma ia coplatitor. Ori eu am avut mai multe joburi cu ceva pauza intre ele, deci a zis ca nu poate sa ma ia .
Altfel se poate rezolva problema? Adica sa declar ceva undeva pe la notar, nu stiu unde, cum ca si eu platesc? Dupa ce ne casatorim eu am vreun drept in apartamentul acela? Ce poate sa faca el ca sa ma inzestreze si pe mine cu vreun titlu ceva? .
Multumiri in avans!
buna ziua .
din pacate, dvs. veti avea doar un drept de creanta privind ratele ce le achitati la imobilul respectiv.
adica daca s-ar intampla ca relatia dvs. sa se termine , dansul ramane cu imobilul iar dvs. veti primi o parte din sumele achitate .
faceti in asa fel incat sa aveti dovada platii ratelor ( inscrisuri).
Pentru a face dovada participarii cu sume financiarea achitarea apartamentului,va revine dreptul sa incheiati documentele justificative care csa ateste cota dvs de participatie si care, intr-o eventualitate nedorita le puteti solicita
nu doreste domnul sa fiti si d-voastra parte in contractul de vanzare-cumparare ?pe de o parte are dreptate ptr. ca numai dumnealui va plati imprumutul, conform actelor; pe de alta parte, daca va despartiti peste 2 ani.. desi se va imparti in aceasta situatie ( coproprietari ) numai valoarea ratelor achitate; dar, mai presus de orice, mai aveti incredere sa va casatoriti cu dumnealui?? e intrebarea unei femei, nu a avocatului

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate RoseDanielle RoseDanielle Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu o problema. Eu si prietenul meu ( viitor sot) vrem sa ne luam un apartament prin programul prima casa. Dar ... (vezi toată discuția)
Ipoteca si partaj TOASCA79 TOASCA79 speta: sotul achizitioneaza apartament inainte de casatorie cu ipoteca pe 30 ani, impreuna cu parintii care sunt coplatitori. se casatoreste, ratele fiind ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil pansii pansii Buna seara, Intentionez sa achizitionez un imobil prin credit bancar. Plata avansului se face printr-un antecontract. Intrebarea mea este daca pe acest ... (vezi toată discuția)