avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare-cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare-cumparare imobil

Buna seara,
Intentionez sa achizitionez un imobil prin credit bancar. Plata avansului se face printr-un antecontract. Intrebarea mea este daca pe acest antecontract apar doar eu ca si cumparator, contractul propriu-zis de vanzare-cumparare poate avea ca si titulari ai imobilului si pe mine si pe codebitorul la credit? Sau trebuie ambii sa figuram si pe antecontract la plata avansului? Si v-as ruga sa detaliati putin la ce aspecte ar trebui sa fiu atenta la intocmirea antecontractului. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: pansii , utilizator 15:26, 11 Octombrie 2013
Pe antecontract apare cel care cumpara, cel care va fi proprietar, nu codebitori, nu garanti, nu fidejusori.
Codebitorul sau coplatitorul creditului imobiliar este sot /sotie? daca da, in antecontract si in contractul final veti figura fie impreuna fie dvs casatorit cu___________. Daca nu sunteti casatoriti si veti achizitiona impreuna va figura si cealalta persoana in ambele contracte, deoarece va fi si ea la finalizarea contractului coproprietar.
Banca va pune ipoteca pe imobilul achizitionat de dvs pentru suma cu care v a creditat.
exact asta este situatia: nu suntem casatoriti inca la data contractarii creditului si doream sa figuram ambii pe titlul de proprietate. Va trebui sa figuram amandoi pe antecontract la plata avansului si asa se va face si titlul de proprietate: cu amandoi. multumesc pt raspunsuri! o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt drepturile coplatitorului unui credit ipotecar? ContSters98050 ContSters98050 Intentionez sa achizitionez o locuinta impreuna cu prietena mea (pentru moment nu suntem casatoriti). Creditul va fii facut pe numele ei iar eu voi figura ca ... (vezi toată discuția)
Coplatitor prima casa Remes Remes Buna ziua, am contractat impreuna cu viitoarea sotie un credit prima casa in care ea este titularul de cont si eu coplatitorul. Am achizitionat un apartament ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate RoseDanielle RoseDanielle Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu o problema. Eu si prietenul meu ( viitor sot) vrem sa ne luam un apartament prin programul prima casa. Dar ... (vezi toată discuția)