avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coplatitor prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coplatitor prima casa

Buna ziua, am contractat impreuna cu viitoarea sotie un credit prima casa in care ea este titularul de cont si eu coplatitorul. Am achizitionat un apartament iar in contractul de vanzare cumparare suntem amandoi trecuti ca si proprietari cu cota 50-50% indiviza. Am inceput sa achitam rata si pe chitanta apare numai numele titularului, intrebarea este urmatoarea: Daca in contractul de vanzare cumparare suntem trecuti amandoi inseamna ca amandoi avem aceleasi drepturi la apartament chiar daca eu sunt coplatitor,corect? Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Cu stima, Remes
Cel mai recent răspuns: Remes , utilizator 10:13, 14 Iunie 2011
atata timp cat sunteti casatoriti, toate bunurile obtinute in timpul mariajului sunt considerate bunuri comune, daca va uitati pe contractul de vanzare-cumparare sunteti ambii soti proprietari pe apartament, atata timp cat platiti ratele potrivit graficului de rambursare, banca si statul avand o ipoteca asupra acestui imobil.
Situatia se poate schimba in cazul divortului si partajului, cand sotia ar putea dovedi ca in toata perioada derularii creditului, ea a achitat rata si mai dovedeste si cu un salariu net superior veniturilor pe care le obtineti dvs. ( dau exemplul cel mai nefast, situatia ar putea fi desigur, alta).
Situatia era alta daca eram casatoriti la momentul contractarii creditului? Sau era acceasi situatie in cazul partajului,adica daca ea are salar mai mare are si drepturi mai mari?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul bunurilor comune dia_sun_rise dia_sun_rise Am si eu o intrebare, si sper sa ma poata ajuta cineva. Am cumparat impreuna cu actualul meu sot un apartament prin creditul Prima casa2 in luna iulie, credit ... (vezi toată discuția)
Partaj iulia_25 iulia_25 Va rog sa ma ajutati intr o problema pe care o intampin.Am divortat in Februarie la o sigura infatisare eu ramanand cu doi copii de 4 si de 8 ani .Am bagat ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate prima casa ContSters143842 ContSters143842 Mentionez ca nu sunt casatorita dar prietenul meu doreste sa achizitioneze un apartament prin programul Prima Casa inainte de casatorie.As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)