avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ipoteca si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ipoteca si partaj

speta: sotul achizitioneaza apartament inainte de casatorie cu ipoteca pe 30 ani, impreuna cu parintii care sunt coplatitori. se casatoreste, ratele fiind platite de amandoi, intrucat veniturile sunt la comun. cum pot sa devin coplatitor, sau in cazul unui divort cum pot dovedi ca am contribuit la plata ratelor???
rog urgent un raspuns, intrucat simt ca timpul trecere in defavoarea mea.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:51, 8 Ianuarie 2010
chitantele sunt din timpul casatoriei, se considera ca au platit amandoi sotii.
trebuie sa-mi fac rost de copii ale chitantelor sau in cazul unui divort, cer bancii rapoartele .....rog raspuns. multumesc
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
TOASCA79, utilizator
Banca nu va va da nici un raport deoarece nu aveti nici o calitate in contractul de creditare. Deoarece apartamentul a fost achizitionat inanite de casatorie, acesta este bun propriu alsotului dv. In cazul unui divort, veti avea doar un drept de creanta asupra caruia puteti cadea de acord cu sotul sau proportional cu contributia dv la plata ratelor / a venitului pecare la-ti avut in cazul in care nu va veti intelege asupra sumei. Nu are rost sa va complicati sa deveniti coplatitor la credtit deoarece calitatea de coplatitor nu va confera automat calitatea de proprietar a bunului cumparat din acei bani. Calitatea de coplatitor da doar posibilitatea bancii sa se indrepte importiva dv pentru plata ratelor in cazul in care sotul dv., ca titular de contract, nu plateste.
Mai bine faceti rost de o copie a contractului de vanzare - cumparare a apartamentului si o copie a contractului de credit si a scadentarului de plata pentru a putea demonstra ca ratele au fost platite in timpul casatoriei, copii dupa actele care dovedesc eventuale imbunatatir ifacute in apartament.
in eventualitatea divortului, dvs. veti avea doar un drept de creanta in ceea ce priveste imobilul.
daca sunteti in relatii bune cu sotul, ar putea sa va treaca si pe dvs. in acte .
se investeste instanta cu actiunea in constatare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj iulia_25 iulia_25 Va rog sa ma ajutati intr o problema pe care o intampin.Am divortat in Februarie la o sigura infatisare eu ramanand cu doi copii de 4 si de 8 ani .Am bagat ... (vezi toată discuția)
Prima casa luminita45 luminita45 Buna ziua!!! Doresc sa imi achizitionez o locuinta prin programul prima casa, mama mea fiind coplatitor dar nu si coproprietar.Eu nu sunt casatorita ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am achiziționat un ap împreună cu prietenul meu ... Diana4082 Diana4082 Buna ziua, Am achiziționat un ap împreună cu prietenul meu si am fost trecuta ca si coplatitor - timp de 7 ani. Apoi ne am casatorit si s-a făcut o ... (vezi toată discuția)