avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot intra in posesia apartamentului pt care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot intra in posesia apartamentului pt care platesc????

Buna...nici nu stiu cu ce sa incep.....poate ca ar trebui sa incep cu inceputul....am decis sa ne casatorim si sa ne mutam impreuna iar pentru asta aveam nevoie de un apartament. Zis si facut!!! El, actualul meu sot, s-a dus la banca si a scos un credit, din pacate insuficient pentru valoarea apartamentului gasit, parintii lui s-au decis sa ne ajute si au contribuit cu o suma....totusi mai aveam nevoie de vreo 3000 euro pe care eu i-am luat in baza unui credit bancar! Mentionez ca inca nu ne casatorisem. S-au facut actele apartamentului unde DOAR sotul meu figureaza ca si proprietar. Ne-am casatorit, acum purtam amandoi acelasi nume, amandoi platim rate pe apartament, dar DOAR sotul figureaza ca si proprietar. Dc nu ne-am mai intelege as pleca si cu rate si fara apartament!!!! #-o ..
Intrebarea mea este : se poate ca in acest moment sa se modifice actul de proprietate si amandoi sa avem aceleasi drepturi?

va multumesc si astept un raspuns!!!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:55, 28 Iulie 2008
Aveti amandoi aceleasi drepturi chiar daca apare doar el in acte in baza casatoriei... e bun personal al lui doar ce a achitat pana la casatorie (avans si suma primita de la parinti)... restul de rate sunt platite in timpul casatoriei (am inteles ca si el are credit si dumneavoastra...)
Da, in mare parte asa este.....rata lui impreuna cu suma acordata de catre parintii lui ( acesta fiind tot un credit) si creditul meu......dar, in acest moment actul de proprietate se poate modifica si sa aparem amandoi ca si proprietari?
Dc acest lucru s-ar intampla,ar trbui ca fiecare suma sa fie explicita, in sensul ca el ar fi proprietar pe "suma" lui si eu pe a mea?

Problemele astea se pun doar in caz de divort si partaj... de ce v-ati mai casatorit daca de acuma aveti indoieli cu privire la onestitatea lui? :)... In timpul casatoriei sunteti amandoi proprietari pe tot... abia la partaj se pun in discutie bunurile personale, daca a contribuit unul mai mult sau mai putin etc.
Ironic, nu...?...sotul meu este foarte usor influentabil de parintii lui....!!!!! M-am casatorit pentru ca-l iubesc, nu pentru altceva, dar se pare ca iubirea nu mai conteaza!
Oricum, multumesc pentru raspunsuri!
O seara placuta!
Daca ne uitam in jur, vom vedea ca nimic nu e prea ironic, jalnic da, din pacate.
Daca apartamentul e pe numele sotului, e bun obtinut inainte de casatorie, este bun propriu.
In caz de divort, dvs veti dovedi ca ati facut acel credit de 3000 europentru casa ( notarul ar fi putut face aceasta mentiune in contract) precum si faptul ca ati platit si rate dupa casatorie si veti avea pentru aceste sume un drept de creanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2008
Doinita Stingaciu, Avocat

Alte discuții în legătură

Ipoteca si partaj TOASCA79 TOASCA79 speta: sotul achizitioneaza apartament inainte de casatorie cu ipoteca pe 30 ani, impreuna cu parintii care sunt coplatitori. se casatoreste, ratele fiind ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate prima casa ContSters143842 ContSters143842 Mentionez ca nu sunt casatorita dar prietenul meu doreste sa achizitioneze un apartament prin programul Prima Casa inainte de casatorie.As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti monak monak Buna ziua, Sunt casatorita de 10 ani. Inainte de casatorie eu am avut un apartamant . Dupa casatorie l-am vandut, am accesat un credit bancar si am ... (vezi toată discuția)