avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot intra in posesia apartamentului pt care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot intra in posesia apartamentului pt care platesc????

Buna...nici nu stiu cu ce sa incep.....poate ca ar trebui sa incep cu inceputul....am decis sa ne casatorim si sa ne mutam impreuna iar pentru asta aveam nevoie de un apartament. Zis si facut!!! El, actualul meu sot, s-a dus la banca si a scos un credit, din pacate insuficient pentru valoarea apartamentului gasit, parintii lui s-au decis sa ne ajute si au contribuit cu o suma....totusi mai aveam nevoie de vreo 3000 euro pe care eu i-am luat in baza unui credit bancar! Mentionez ca inca nu ne casatorisem. S-au facut actele apartamentului unde DOAR sotul meu figureaza ca si proprietar. Ne-am casatorit, acum purtam amandoi acelasi nume, amandoi platim rate pe apartament, dar DOAR sotul figureaza ca si proprietar. Dc nu ne-am mai intelege as pleca si cu rate si fara apartament!!!! #-o ..
Intrebarea mea este : se poate ca in acest moment sa se modifice actul de proprietate si amandoi sa avem aceleasi drepturi?

va multumesc si astept un raspuns!!!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:55, 28 Iulie 2008
Cum au spus și colegii mei mai sus, proprietatea asupra apartamentului aparține soțului, dar în caz de partaj, dv. va trebui să dovediţi că o parte din sumele achitate anterior încheierii căsătoriei şi ulterior au fost achitate de dv. personal asupra cărora, veţi avea un drept de creanţă actualizat la data efectuării expertizei pentru stabilirea valorii imobilului în caz de partaj. ;)
Amandoi am obtinut credit inainte de casatorie, eu pe numele vechi iar el pe numele lui, pe care il port si eu in momentul de fata. Tot ceea ce vreau este ca pe actul de proprietate sa apara si numele meu, se poate acest lucru? Se poate modifica actul de proprietate in acest moment si sa fim amandoi trecuti, normal, pe suma corespunzatoare....
multumesc!
Teoretic, nu.
Practic, se poate vinde imobilul de către soțul dv. unui terț, apoi după o lună-două, terţul să vă revândă imobilul ambilor soţi, astfel încât imobilul va căpăta calitatea de bun comun şi, dacă doriţi să precizaţi în act că procentele de contribuţie ale soţilor la achiziţionarea bunului sunt diferite de 50% fiecare, veţi menţiona procentele dorite, conform cotelor de contribuţie efective.
Inconveniente:
1. Există însă probabilitatea ca soţul dv. să nu fie de acord.
2. Terţul poate să nu fie de bună credinţă şi să nu vă mai revânmdă imobilul, astfel că vă asumaţi un risc...
3. Contravaloarea taxelor de înstrăinare şi de re-cumpărare trebuie să o suportaţi.
Altă variantă de a vă trece numele în contract acum nu există.

Eu, însă nu v-aş recomanda o astfel de procedură care implică foarte multe riscuri şi poate că nu veţi ajunge niciodată la divorţ şi partaj, totul este să vă păstraţi actele prin care puteţi dovedi contribuţia dv. efectivă la achiziţionarea imobilului. ;)
VVE a scris:

Amandoi am obtinut credit inainte de casatorie, eu pe numele vechi iar el pe numele lui, pe care il port si eu in momentul de fata. Tot ceea ce vreau este ca pe actul de proprietate sa apara si numele meu, se poate acest lucru? Se poate modifica actul de proprietate in acest moment si sa fim amandoi trecuti, normal, pe suma corespunzatoare....
multumesc!


Era bine sa consultati un avocat inainte de aparitia acestei situatii de fapt.

Ma tem ca va aflati intr-o situatie foarte nefavorabila.Veti avea doar un drept de creanta cu privire la suma de bani pe care ati achitat-o pt imobil.Va trebui sa dovediti in instanta acest lucru in cazul unui proces.:((

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca si partaj TOASCA79 TOASCA79 speta: sotul achizitioneaza apartament inainte de casatorie cu ipoteca pe 30 ani, impreuna cu parintii care sunt coplatitori. se casatoreste, ratele fiind ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate prima casa ContSters143842 ContSters143842 Mentionez ca nu sunt casatorita dar prietenul meu doreste sa achizitioneze un apartament prin programul Prima Casa inainte de casatorie.As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti monak monak Buna ziua, Sunt casatorita de 10 ani. Inainte de casatorie eu am avut un apartamant . Dupa casatorie l-am vandut, am accesat un credit bancar si am ... (vezi toată discuția)