Buna seara.
Revin cu problemele mele mai vechi: sint divortata din iunie 2009 si am ramas cu doi copii minori , unul de 6 ani si celalalt de 3 ani . Fostul meu sot nu mi-a platit niciodata pensia alimentara pt.copii drept urmare am facut plingere penala la tribunal . Azi am primit in posta citatie in care se mentioneaza sa ma prezint eu , fostul sot si mentioneaza si copii . As vrea sa va intreb fostul sot poate chema copiii la tribunal ? Pot fi copii audiati la virsta lor ? Trebuie sa ma prezint cu copii la tribunal ? Pot sa obtin pensia alimentara din urma ? El a zis ca nu-mi va da nici un ban pt.ca acum nu are bani (este administrator si asociat in 3 firme) si daca a cumparat o data la 3 saptamini un pui la copii (bani nu le-a dat si nici mie niciodata) a tinut bonurile de la casa si le va prezenta instantei . Aceste cumparaturi nu au reprezentat nici jumatate din pensia alimentara lunara . Am vreo sansa sa obtin pensia din urma ? Avocata mea nu este foarte sigura .
Daca asa se specifica in citatie, sa va prezentati impreuna cu copii la Tribunal, e bine sa va conformati.
Pentru pensie alimentara din urma, o puteti obtine numai daca acest lucru a fost sabilit prin sentinta de divort, iar el nu si-a respectat aceasta obligatie. Atunci, el va fi obligat de catre instanta sa plateasca de la data introducerii cererii de divort pana in prezent sau de la data solicitata de dvs.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie alimentara
Z.A.G.
Buna ziua . Sint divortata de 1 an iar la divort sotul meu a convenit sa-mi dea pensie alimentara o suma cu care am fost de acord atit eu cit si ... (vezi toată discuția)