avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei alimentare

Buna seara.
Revin cu problemele mele mai vechi: sint divortata din iunie 2009 si am ramas cu doi copii minori , unul de 6 ani si celalalt de 3 ani . Fostul meu sot nu mi-a platit niciodata pensia alimentara pt.copii drept urmare am facut plingere penala la tribunal . Azi am primit in posta citatie in care se mentioneaza sa ma prezint eu , fostul sot si mentioneaza si copii . As vrea sa va intreb fostul sot poate chema copiii la tribunal ? Pot fi copii audiati la virsta lor ? Trebuie sa ma prezint cu copii la tribunal ? Pot sa obtin pensia alimentara din urma ? El a zis ca nu-mi va da nici un ban pt.ca acum nu are bani (este administrator si asociat in 3 firme) si daca a cumparat o data la 3 saptamini un pui la copii (bani nu le-a dat si nici mie niciodata) a tinut bonurile de la casa si le va prezenta instantei . Aceste cumparaturi nu au reprezentat nici jumatate din pensia alimentara lunara . Am vreo sansa sa obtin pensia din urma ? Avocata mea nu este foarte sigura .
Cel mai recent răspuns: Pisi Mia , utilizator 08:20, 21 Octombrie 2010
Daca asa se specifica in citatie, sa va prezentati impreuna cu copii la Tribunal, e bine sa va conformati.
Pentru pensie alimentara din urma, o puteti obtine numai daca acest lucru a fost sabilit prin sentinta de divort, iar el nu si-a respectat aceasta obligatie. Atunci, el va fi obligat de catre instanta sa plateasca de la data introducerii cererii de divort pana in prezent sau de la data solicitata de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Sint divortata de 1 an iar la divort sotul meu a convenit sa-mi dea pensie alimentara o suma cu care am fost de acord atit eu cit si ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare din urma tuloiu tuloiu Numele meu este Tuloiu Mihai am fost casatorit si am o fetita de 4 ani si 10 luni.Fata a ramas in custodia mea mama fiind obligata la plata pensiei in valoare ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotãrâri judecatoresti Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Sint divortata de sotul meu de 2 ani si am in intretinere cei 2 copii mici rezultati din casatoria cu fostul meu sot . In hotarirea judecatoreasca ... (vezi toată discuția)