avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... nerespectarea unei hotãrâri judecatoresti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

nerespectarea unei hotãrâri judecatoresti

Buna ziua . Sint divortata de sotul meu de 2 ani si am in intretinere cei 2 copii mici rezultati din casatoria cu fostul meu sot . In hotarirea judecatoreasca de la divort s-a stabilit o pensie alimentara pt.copii in cuantumul pe care fostul meu sot l-a precizat instantei cu care am fost de acord si eu si instanta .(Precizez ca fostul sot are firma de constructii si este u prosper om de afaceri , plus alte 3 firme la care este asociat.)De fapt marinimia lui a constat in faptul ca a vrut sa divorteze foarte repede si a reusit . De 2 ani el nu mi-a platit nici un lei pensie pt.copii drept pt.care am ajuns in proces penal pt.abandon de familie care s-a incheiat doar cu simpla amenda pebala cu suspendare cu toate ca nu a avut cum sa demonstreze ca a platit un leu din pensie ci doar ca a dus martori mincinosi care au afirmat ca el a adus uneori mincare si jucarii la copii . In sentinta s-a stipulat ca nu mai pot primi pensia din urma pt.ca nu m-am constituit parte civila cu toate ca la politie si la Parchet cind am dat declaratii am specificat acest lucru . Am avut o avocata pe care a mituit-o fostul meu sot la inceputul procesului si pe care la a 3 infatisare am schimbat-o . Mi s-a spus ca acesta avocata a fost judecatoare si este prietena cu judecatorul care a solutionat cazul meu . Fostul meu sot mi-a spus ca el ii cumpara pe toti : avocati , judecatori , etc.si asa a facut . Acum am facut recurs. M-am interesat la executori pt. a pune sentinta de divort in care era stabilita pensia in executare silita dar el nu are nici un bun mobil sau imobil pe numele sau , ci tot este trecut pe firmele lui . Ce as mai putea face pt. a recupera pensia din urma si pt. ca el nu a respectat o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila ?
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 18:11, 30 Aprilie 2011
Pentru nerespectarea hotarari judecatoresti,puteti formula plangere inclusiv in temeiul art 580*3 Codul de procedura civila
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
goe_07, utilizator
goe_07 a scris:

Pentru nerespectarea hotarari judecatoresti,puteti formula plangere inclusiv in temeiul art 560*3 Codul de procedura civila

Art. 524 - Art. 561 C.proc.civ. au fost abrogate prin OUG nr.138/2000.....;)
Da, corect, aceste prevederi sunt abrogate.Insa art. 271, C. pen., partea speciala reglementeaza infractiunea de nerespectare a hot. judecatoresti.
@Z.A.G, am senzatia ca ati mai postst acest subiect, sub un alt nume de utilizator si atunci vi s-au oferit toate solutiile din punct de vedere legal...
Mea culpa !!
Este vorba despre art 580*3 Codul de procedura civila
Daca obligatia de a face nu poate fi indeplinita prin alta persoana decat debitorul,
acesta poate fi constrans la indeplinirea ei,prin aplicarea unei amenzi civile
Instanta sesizata de creditor poate obliga pe debitor ,prin incheiere irevocabila,
data cu citarea partilor,sa plateasca ,in favoarea statului,o amenda civila de la 200.000 lei la 500.000 lei,stabilita pe zi intarziere pana la executarea obligatiei prevazute in titlul executoriu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Sint divortata din iunie 2009 , fostul sot nu mi-a dat niciodata pensie alimentara pt.cel 2 copii minori . In sentinta de divort s-a mentionat ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Sint divortata de 1 an iar la divort sotul meu a convenit sa-mi dea pensie alimentara o suma cu care am fost de acord atit eu cit si ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Fostul meu sot nu-mi plateste pensia alimentara din iune 2009 cind s-a pronuntat sentinta de divort prin care a fost prevazuta plata ... (vezi toată discuția)