avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare in clasa pentru functionarii publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare in clasa pentru functionarii publici

As dori sa stiu daca promovarea in clasa profesionala 1 este conditionata de absolvirea studiilor de lunga durata cu diploma de licenta doar pe timpul in care esti incadrat in functia publica de executie clasa 3. Este posibil ca o persoana sa detina o diploma de licenta in specialitatea studiilor necesara pentru incadrarea in clasa 1 insa, la angajare, sa fie incadrata la angajare in clasa 3, apoi cand se organizeaza examen pentru promovare in clasa sa fie refuzat pe motiv ca nu a terminat facultatea pe timpul cat era angajat al institutiei publice?
Cel mai recent răspuns: cutremur , utilizator 21:14, 21 Octombrie 2010
poate domnii de la ANFP nu au auzit de principiul acela de interpretare a legii potrivit caruia unde legea nu distinge nici noi nu trebuie sa distingem.. ubi lex non distinguit nec nos distinguere debemus. daca legiuitorul dorea sa restranga sfera de cuprindere a actului normativ preciza in mod expres acest lucru cat priveste promovarea in clasa. punctul de vedere al ANFP este unul oficial sau este o recomandare? pot contesta modul de interpretare?
cutremur a scris:

punctul de vedere al ANFP este unul oficial sau este o recomandare? pot contesta modul de interpretare?

eu cam asa as vedea problema:

1.institutia dv ar trebui sa organizeze concurs/examen de promovare in clasa;
2. sa va inscrieti si sa promovati concursul.
3. institutia sa de dispozitie/decizie de numire pe noua functie si sa instiinteze (sa o trimita )ANP . (pana la modificarea introdusa prin Lg 140/2010 a art.107 alin.(2) lit.a de lg 188/1999 se solicita avizul ANFP dupa promovarea examenului pentru transformarea functiei.)
4. daca ANFP-ul nu contesta disozitia totul e ok.

s_mari a scris:

cutremur a scris:

punctul de vedere al ANFP este unul oficial sau este o recomandare? pot contesta modul de interpretare?

eu cam asa as vedea problema:

1.institutia dv ar trebui sa organizeze concurs/examen de promovare in clasa;
2. sa va inscrieti si sa promovati concursul.
3. institutia sa de dispozitie/decizie de numire pe noua functie si sa instiinteze (sa o trimita )ANP . (pana la modificarea introdusa prin Lg 140/2010 a art.107 alin.(2) lit.a de lg 188/1999 se solicita avizul ANFP dupa promovarea examenului pentru transformarea functiei.)
4. daca ANFP-ul nu contesta disozitia totul e ok.

mersi frumos de raspuns. dupa ce ca ma confrunt cu prostia, pilele si rubedeniile in institutia in care lucrez acum am parte si de "placerile" interpretarilor restrictive ale ANFP, interpretari care nu sunt nici in litera, nici in spiritul legii si mai imi ingradesc si posibilitatea de dezvoltare in cariera!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea in clasa a functionarilor publici snadica snadica In 2009 am dat examen pentru promovarea in functia publica clasa I ,consilier,lucrez in compartimentul urbanism si amenajare a teriroriului intr-o primarie de ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa carmen67 carmen67 Un angajat la serviciul Evidenta populatiei poate solicita participarea la examenul de promovare in clasa anexand cererii ca si documente justificative diploma ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu ... (vezi toată discuția)