In urma cu ceva vreme am fost oprit pe dn 1 intre Sibiu si Deva circuland cu viteza de 125 km/h (spun ei) in zona de limitare 70. Am fost oprit de un echipaj de politie care mi-au spus ca am fost inregistrat de aparatul radar care se afla nu stiu unde (in niste tufisuri au spus ei) cu viteza respectiva. Am primit proces verbal si permisul retinut pe 90 de zile. Eu atunci de suparare nu am mai stiut ce fac si pana la iesirea din tara am platit amenda. Dupa cateva zile la revenirea mea in oras am decis sa ii dau in judecata am facut toate demersurile am recuperat si permisul cu ajutorul certificatului de grefa si ma judec cu ei. Intrebarea mea este daca am platit amenda sunt recunoscator de vina si chiar daca as fi putut castiga asta ma poate da inapoi sa nu castig?
Achitand amenda ati recunoscut practic ca ati savarsit contraventia, dar macar sa va recuperati permisul.Au facut execes de zel, nu trebuia sa va snctioneze de doua ori ptr.aceeasi contraventie, dim moment ce v-au retinut permisul, de ce v-au dat si amenda.
au actionat asa deoarece asa prevede ordonanta 195 .
daca ati achitat amenda asta nu inseamna nimic deoarece dvs ati atacat procesul verbal din anumite puncte de vedere si instanta asta va judeca.
faptul ca v-au si sanctionat pecuniar si v-au si ridicat permisul de conducere este o prevedere legala si nu aveti ce sa contestati din punctul acesta de vedere.
succes
nu este sanctionat de doua ori, se aplica atat amenda cat si retinerea permisului, de fapt sunt puncte amenda in functie de care variaza si valoarea amenzii, iar retinerea permisului este complementara. Permisul se retine la depasirea cu peste 50km/h peste limita legal admisa.
Sanctiunea contraventionala este avertismentul sau amenda, functie de imprejurarile comiterii faptei, consecintele si conduita faptuitorului. Se obisnuieste si cred ca unii inteleg gresit nu stiu care este regimul juridic al contraventiei si pune egal intre contraventie si amenda, ignorand si posibilitatea aplicarii avertismentului asa cum prevede OG2.
Daca agentul constatator a fost un bun profesionist si a constatat corect sanctiunea contraventionala, proband-o asa cum se cuvine , iar procesul verbal a fost corect si bine intocmit sansele de anulate a masurii sunt slabe sau poate nici nu exista.
Daca nu, atunci un bun avovat poate sa se prevaleze de modalitatea de constatare de carentele ei si sa gaseasca argumente legale in apararea dvs. Achitarea nu poate afecta procesul, dar se va prevala in instanta juristul , depinde si de declaratia dv. pe care a consemnat-o agentul in procesul verbal sub care trebuia sa va fi pus sa semnati. Era dreptul dv. si obligatia agentului ca sa vi se consemneze declaratia proprie fata de cele constatate.
Trebuie vazut si studiat bine actul de constatare .
mult succes
Contestatie radar
icristi
Astazi 15.11.2009 am fost inregistrat de un aparat radar pe DN2, in afara localitatii Cotorca cu viteza de 136 km/h. Echipajul Radar se afla in mers, venind pe ... (vezi toată discuția)