avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Un proces verbal taiat pe diagonala de politie mai ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Un proces verbal taiat pe diagonala de politie mai este valabil?

in dimineata de 29.02.2012 un coleg de servici a fost oprit de politie pentru depasirea limitei de viteza (64 km/h in localitate). Dupa intocmirea procesului verbal colegul l-a semnat cu obiectiuni (sanctiunile din PV fiind 2 puncte de penalizare si 2 puncte de amenda). Semnand cu obiectiuni, organul de politie a taiat pe diagonala procesul verbal si a intocmit altul în care a trecut doar ca sanctiune 2 puncte de penalizare şi avertisment. Problema este ca din al doilea PV colegul meu nu a primit niciun exemplar, politaiul spunandu-i că soseste prin posta. E posibil ca organul de politie sa mai adauge ceva in ultimul PV semnat fara obiectiuni. Primul PV pe care politaiul l-a taiat pe diagonala mai este valabil sau este anulat?
Cel mai recent răspuns: Adrian Constantin , Consilier juridic 11:37, 29 Februarie 2012
1-Primul PV a fost anulat de catre agentul constatator
2-Daca la comunicarea PV nr 2,constatati consemnarea de aspecte neconforme cu realitatea,in termen de 15 zile,puteti formula plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
daca a primit o copie de la primul p.v. sa o patreze , cat si pe cea de-a doua care o va primi prin posta. Poate face plangere impotriva lor , nu poate fi sanctionat de 2 ori pentru aceeasi fapta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal necomform cu realitatea; ce sa fac? onica_marian onica_marian Mai pe surt: Mi-a fost intocmit un proces verbal in care scrie asa "i-a adresat injurii, expresii jignitoare si cuvinte jignitoare" numitului x... x=colegul ... (vezi toată discuția)
In câte zile primesc amenda rutierã acasã dacã nu am semnat procesul verbal? csokatu77 csokatu77 ieri m-au prins cu radarul ăsta nou, și nu am semnat procesul,dacă îmi trimit prin poștă mai pot să plătesc numai jumate în 48 de ore de la ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - proces verbal intocmit cu greseli marinelisabeta marinelisabeta Am depasit viteza in localitate cu 12 km fapt pentru care mi s-a intocmit un proces verbal pe care de altfel l-am semnat fara obiectii.Am constatat ulterior ca ... (vezi toată discuția)