avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala - proces verbal intocmit cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala - proces verbal intocmit cu greseli

Am depasit viteza in localitate cu 12 km fapt pentru care mi s-a intocmit un proces verbal pe care de altfel l-am semnat fara obiectii.Am constatat ulterior ca CNP ul nu este corect si am decis sa nu platesc amenda, p.v. fiind nul.
As dori sa stiu daca depun contestatia privind greseala din p.v si concluzionarea acestuia ca fiind nul ,ma pot obliga si pot intocmi un nou proces pe baza radarului cu care am fost sesizata ?As putea anula amenda si punctele acordate pe baza greselii din p.v? Multumesc anticiat .
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:16, 15 Aprilie 2011
daca ati semnat pv-ul fara sa faceti obiectiuni ingreuneaza demersul dumneavoastra ulterior pentru anularea acetuia chiar daca CNP -ul a fost scris cu o oarecare greseala materiala, daca nu constatati si alte greseli in pv
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement a scris:

NU!Viteza legala ati depasit-o si ati semnat=recunosaterea contraventiei!
Gresala CNP este irelevanta fata de contraventia savarsita!
Ati fost identificat fara CNP mai iute pe semaa Nr de inmatriculare!

Semnarea PV nu înseamnă automat recunoaşterea faptei. Se semnează de luare la cunoştiinţă. Câteodată chiar e bine să semnezi PV ca să poţi să ataci mai repede la instanţă, că aşa de nu semnezi trebuie să aştepţi până îţi vine acasă, dacă ei sunt bandiţi şi ţi-l afişează la uşă nu ai cum să dovedeşti la ce dată l-ai primit şi dacă ai trecut peste termen... mai judecă-te dacă poţi...
Revenind la speţa dumnealui, slabe şanse spre defel să fie anulat PV-ul mai ales dacă ei au probe.
chiar daca nu recunosteai pv trebuia sa il semnezi.....semnatura te ajuta nicidecum e o recunoastere
Este vorba despre semnarea procesului verbal , fara obiectii.
Situatia relatata de dvs se incadreaza la nulitatile relative prev.de art.16 din OG nr.2/2001.
In mod aproape sigur , daca acesta este singurul motiv invocat de dvs. in plangere ,aceasta va fi respinsa de instanta

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal politie rutiera intocmit cu greseli nocturnoblue nocturnoblue Foarte pe scurt va rog sa-mi spuneti 1.ce sanse de reusita am in cazul in care contest un proces verbal intocmit de un politist foarte hotarat dar cu o serie ... (vezi toată discuția)
Amenda ratc nairi nairi BUNA ZIUA! IERI AM PRIMIT O AMENDA RAT SI CONSIDER CA SUNT VICTIMA UNUI ABUZ. O SA EXPLIC DE CE CONSIDER ASTA. Am avut bilet, am uitat sa-l compostez in ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - instanta competenta, acte necesare? Ciprianwfu Ciprianwfu Buna ziua! Am fost astazi la tribunal pentru a depunde o contestatie impotriva procesului verbal intocmit de politia rutiera.Doamna de acolo era foarte ... (vezi toată discuția)