avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... AMENDA RATC
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

AMENDA RATC

BUNA ZIUA! IERI AM PRIMIT O AMENDA RAT SI CONSIDER CA SUNT VICTIMA UNUI ABUZ. O SA EXPLIC DE CE CONSIDER ASTA. Am avut bilet, am uitat sa-l compostez in momentul in care am urcat in autobuz, si la cativa metri era razie. In momentul acela, am scos in graba biletul, l-am compostat, dar din pacate, controlorii au vazut toata scena si mi-au cerut sa cobor. Eu am coborat, cu speranta ca putem discuta ca oamenii. I-am aratat biletul compostat unui controlor, iar acesta mi l-a luat, motivand nu stiu ce motiv (chiar nu-mi mai amintesc, cert este ca mi l-a luat), apoi mi-a dat 2 variante : ori platesc un bilet la suprataxa in valoare de 30 lei, ori voi primi o amenda intre 100 si 500 lei. Nu aveam bani suficienti la mine, asa ca un agent al politiei locale m-a luat sa-mi faca proces -verbal. In mometul acela m-am pierdut cu firea, nu-mi venea sa cred ce mi se intampla, n-am mai rationat. Domnul agent mi-a intocmit PV, m-a intrebat daca il semnez, spunandu-mi ca daca nu-l semnez o sa-mi vina acasa o suma mai mare. Am semnat fara sa-l citesc(de fapt, nu mi l-a dat sa-l citesc, decat mi-a intins formularul sa semnez). Motivul sactiunii a fost " a calatorit in mijlocul de stransport public local al RAT, in autobuzul cu nr..., intre statiile ..., fara a detine titlu de calatorie valabil." Prin urmare, mi-a fost aplicata legea 92/07, art.45, al.2..
Uitandu-ma cu mai mare atentie pe procesul verbal, am descoperit o greseala in CNP-ul meu, o cifra gresita, si apoi incercat a se modifica in cifra corecta (a scris 5 dupa kre ingrosat, a incercat sa faca 4. Nu i-a reusit, se vede clar ca este 5).
Intrebarea este: pot contesta in instanta valabilitatea procesului verbal atata timp cat CNP-ul inscris in PV nu corespunde cu CNP-ul din buletin, in conditiile in care am semnat procesul verbal? Pot obtine anularea acestuia?
Va rog, ajutati-ma!
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
nairi, utilizator
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 09:04, 14 Februarie 2011
Nu cred ca ai vreo sansa si nu merita efortul . Daca ai semnat esti bun de plata .In PV sunt mentionate si celelalte date si oricum daca nu ai venituri nu vad cum te poate executa .Poti plati de bunavoie 1/ 2 din taxa in 48 ore
Va multumesc pentru raspuns... din pacate, mi s-a spus ca nu pot plati in 48 de ore jumatate din suma, pentru ca nu prevede legea (?).
As dori sa va mai intreb un lucru... in cazul acestor contestatii se percep si cheltuieli de judecata? In cazul acesta, e posibil sa ma coste mai mult decat amenda in sine.
In cazul in care nu platesc, e posibil ca amenda sa se majoreze si sa fie transformata in zile in folosul comunitatii?
Ultima modificare: Duminică, 13 Februarie 2011
nairi, utilizator
Nu trebuia sa le dati biletul. Constituia dovada.
Greseala dvs...
Oricum, puteti contesta amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie nesemnat fara martori si abuziv Cerghizan Cerghizan Buna ziua, Am si eu o intrebare pentru a stii daca este corect sau nu.... Azi dimineata am venit in Cluj mi-am achizitionat bilet pentru autobuz apoi am ... (vezi toată discuția)
Acuzare cerere mita Valy76 Valy76 Situatia este urmatoarea: la un control in autobuz, am fost gasit cu cardul de calatorie nevalidat. Am coborat din autobuz impreuna cu un controlor, ulterior ... (vezi toată discuția)
Caz amenda ratbv Roger25 Roger25 Buna ziua, In cazul in care am luat o amenda in transportul in comun in Brasov, dar constat ca pe plicul care mi-a venit in posta scrie numele meu, si ... (vezi toată discuția)