avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal de contraventie nesemnat fara martori si ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal de contraventie nesemnat fara martori si abuziv

Buna ziua,
Am si eu o intrebare pentru a stii daca este corect sau nu....
Azi dimineata am venit in Cluj mi-am achizitionat bilet pentru autobuz apoi am luat autobuzul am compostat biletul apoi l-am pus in poseta. Pana aici nici o problema. Au venit cei de la Control RATUC, moment in care am inceput sa imi caut biletul. In prima faza am zis nu il gasesc va rog frumos sa imi dati un nou bilet pt ca nu il gasesc. Dl controlor care nu s-a prezentat mi-a spus sa cobor cu dansul pt a rezolva problema. Am coborat si mi-a cerut actul de identitate. I-am dat C.I. si am vazut biletul langa. In momentul in care i-am aratat biletul nu la mai interesat ca el face proces verbal de contraventie ca nu e bun ca ii tarziu. Nici pomeneala. A intocmit Proces Verbal, nu mi la dat la semnat, dar insista sa ii achit suma de 35 lei. Nu este cumva abuz?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: pael19 , utilizator 00:04, 12 Ianuarie 2014
Sunteti obligata sa ii dati biletul. Daca nu il avetati cu dvs, erati in culpa. Adevarat ca nu ar fi trebuit sa incheie pv-ul. Puteti face plangere contraventionala la Judecatoria Cluj. Daca mijloacele de transport sunt dotate cu camera video, puteti cere si proba video.
Aveti dreptul sa contestati procesul verbal de contraventie in termen de 15 zile de la comunicare. Pastrati tichetul ca proba, chiar daca nu ati retinut nr. de inmatriculare al autobuzului RATUC trebuie sa aiba o evidenta a schemei de compostare ptr ziua respectiva pe linii, nr. liniei si ora trebuie sa le cunoasteti. Puteti face si plangere la RATUC ptr abuz din partea controlorului. De regula controalele se fac in 2 sau 3. Cati controlori erau in autobuz? Din cate stiu nu este permis sa fie doar un singur controlor.
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
cyan, moderator
puteti face plangere contravventionala. problema care se pune: dovedirea celor afirmate de dvs. cunoasteti una-doua persoane care au calatorit impreuna cu dvs? daca sistemul de perforare a biletului, inscriptioneaza data si ora pe acesta, nici nu mai aveti nevoie de martori - aveti asigurata apararea beton B-)
A fost un singur controlor. A venit al doilea la putin timp. Eram singura. Ce e de facut? Toata discutia a avut loc inafara autobuzului....
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
Cerghizan, utilizator
Nu stiu daca ati sesizat, dar discutia din afara autobuzului nu are nicio relevanta. Dvs trebuie sa dovediti ca aveati bilet valabil. Este suficient.

Alte discuții în legătură

Ratb linia 780 catre otopeni deepspirit deepspirit Buna ziua ! Numele meu este Daniel si as dori sa va cer un sfat daca se poate. Ieri in jurul orei 14 am luat traseul 780 catre otopeni. Am luat o cartela ... (vezi toată discuția)
Bilet de autobuz fara valabilitate? ContSters161342 ContSters161342 Buna ziua, Ieri m-am urcat intr-un autobuz intr-o statie de la capat de linie fara automat de bilete si fara casa de bilete si am compostat biletul pe care il ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sper ca ma puteti ajuta cu un sfat. fetita mea de ... K_GY K_GY Buna ziua, sper ca ma puteti ajuta cu un sfat. Fetita mea de 13 ani a fost data jos din autobuz de un controlor dupa ce a hotarat el ca biletul ei nu a fost ... (vezi toată discuția)